vrijdag 9 september 2011

Gouden KNSB-speld voor Michiel Gerritse!


Ruud Kok (links op de foto) feliciteert Michiel Gerritse. 


Tijdens de algemene ledenvergadering van 2 september 2011 heeft Michiel Gerritse in het middelpunt van de belangstelling mogen staan. Dat kwam omdat hij al meer dan 50 jaar lid is van onze vereniging. Als je nagaat dat de club volgend jaar pas 90 jaar bestaat, is hij al meer dan de helft van de tijd lid van onze club. Dat mag gevierd worden en zijn familie was er heel gezellig ook bij.

Michiel Gerritse heeft het schaken geleerd in Sittard. Geleerd, geleerd??? Hij heeft het met de paplepel naar binnen gekregen. Zijn vader, broers en een neef waren even fervente schakers als hijzelf en gezamenlijk hadden ze een soort van familieclub.

Net als iedereen komt er een moment dat Michiel moest gaan werken. En Michiel kwam terecht bij de Nederlandse Spoorwegen. Zijn carrière spoorde net zo goed als zijn schaken. En spoedig had ook de NS dat door. Via Amsterdam kwam hij in Rotterdam te wonen. Ook toen al maakte de NS omwegen. Michiel Gerritse niet. Hij ging voor de NS schaken bij diverse bedrijfsschaakbijeenkomsten. Zelfs in het buitenland, en daarmee mag hij rustig in een internationale schaker genoemd worden.

Via een medebewoner van de flat kwam Michiel Gerritse bij een van de voorlopers van onze vereniging thuis (waarschijnlijk Schaakclub Het Zuiden). Hij is nooit meer weggegaan.

Het mooie van Michiel Gerritse is dat hij absoluut niet naar een andere plaats wil verhuizen. Hij wil zijn club Charlois Europoort niet missen. Omgekeerd geldt hetzelfde. Het is altijd een blij weerziens om Michiel Gerritse, de gentleman van de vereniging, te mogen ontmoeten en als je het geluk hebt om tegen hem te mogen spelen dan is de avond bij voorbaat al geslaagd.

Natuurlijk hebben wij hem een kleine opdracht meegegeven. Het schaakbord heeft 64 velden, en het zou mooi zijn als ieder veld een jaar clublidmaatschap mag voorstellen. Dan mogen we nog minstens 14 jaar van elkaar genieten.
 

Ruud Kok

De familie van Michiel Gerritse was in het geheim door Ruud Kok uitgenodigd! Ruud die zelf ooit op het voortgezet onderwijs Duits onderwezen heeft gekregen van de dochter van Michiel Gerritse.


 

2 opmerkingen:

PeterK zei

Van harte Michiel, een terechte speld voor een bijzonder sympathiek mens en schaker! Ik hoop je nog heel lang bij onze club te mogen zien!

Anoniem zei

Michiel je bent een kanjer .

Clement