zaterdag 24 september 2011

Groep 3

Gisteren zijn 6 partijen gespeeld, waarvan 1 uitslag mij nog onbekend is. Janus de Vries en Martin in 't Hout gingen weg zonder de uitslag van hun partij even aan me te vertellen. Navraag bij anderen heeft (voorlopig) niets opgeleverd.... Als je de uitslag van de partij Janus - Martin weet, laat het me svp even weten !

Peter van Soest en Zhi Yang Fan kwamen in een boeiende eindspel terecht. In de 1e instantie lijkt het remise te gaan worden, tot Zhi Yang wat te gretig werd en op pionnenroof ging. Toen brak Peter door, maar hij gaf later zijn enig overgebleven stuk weg. Ondanks zijn toren kon Zhi Yang 2 gebonden vrijpionnen van Peter toch niet tegenhouden....

2 Goeie, oude schaakvrienden kwamen weer eens tegenover elkaar te zitten: Rinus van de Wetering en Michiel Gerritse. Het werd remise.

Thao en Kevin hielden hun familienaam Nguyen hoog: beiden wisten een zege te boeken. Voordat Fritz Dueller het besefte, was Kevin al met hem klaar. Arme Fritz, waarschijnlijk zat hij nog in vakantieroes (pas van vakantie teruggekomen). Stoffer Sprang moest al vrij gauw zijn dame bij Thao inleveren en dan is het spel voor hem bekeken....

Henk van der Velden laat zien, met welke aspiraties hij aan Groep 3 begonnen was: in de top van Groep 3 komen/blijven ! Dat heeft Thomas Grolleman mogen ondervinden.

Peter van Soest - Zhi Yang Fan                   1 - 0
Rinus van de Wetering - Michiel Gerritse      remise
Janus de Vries - Martin in 't Hout                 1 - 0 (met dank aan Gerrit Boer)
Thao Nguyen - Stoffer Sprang                    1 - 0
Fritz Dueller - Kevin Nguyen                        0 - 1
Thomas Grolleman - Henk van der Velden      0 - 1

Wegens vakantie van Peter Kemner zal de interne competitie van Groep 3 (op de website van CE) in het volgende weekend bijgewerkt worden.

Groetjes

Peter

1 opmerking:

Gerrit Boer zei

Janus de Vries won van Martin in 't Hout, vernam ik gisteravond.