zaterdag 17 september 2011

CE 2 redt het niet tegen Souburg


Helaas heeft CE2 niet de 1e wedstrijd in winst kunnen omzetten, ook een gelijkspel zat er niet meer in.
Als eerste was John Leer klaar aan bord 2. John baalde na afloop flink, hij gaf zomaar 2 pionnen weg in een beter eindspel, waardoor dat eindspel niet meer te houden was. Sascha aan het 1e bord snoepte weliswaar een pionnetje, maar helaas niet genoeg doorgerekend. Resultaat was stukverlies met compensatie 2 pionnen. Niet genoeg om een remise te houden, netjes afgemaakt door de tegenstander. Jaap aan bord 4 redde de eer met een nette overwinning. Mat met paard/toren+pion. Invaller John vd Laar (merci voor de invalbeurt) kwam goed uit de opening, echter dan komt het middenspel/eindspel. Dit speelde de tegenstander beter dan John.
Kresna op 5 had de enorme pech door in een file te staan, hierdoor had Kresna een flinke tijdsachterstand. Gedurende de partij werd de achterstand ingelopen, echter moest er geforceerd worden, Koning stond niet op het juiste veld. De combinatie van toren,dame+paard was er 1 te veel.
Jesus op 7 pakte het 2e punt van de dag. Een aanval op zijn koningstelling sloeg niet door, stuk voorsprong en een aftrekaanval op de dame was voldoende.
Peter ging er goed voor zitten aan bord 6. Ik zag Peter wat pionnetjes wegsnoepen, zelfs een stuk voorsprong. Tegenstander dreigt mat met pion/dame. Na dameruil en stuk teruggeven bleef een gewonnen dubbeltoreneindspel over. Voor de goede orde werd nog een aantal zetten gespeeld, maar de overwinning was niet meer in gevaar.
Als laatste was Ton over. Aan hem de taak om nog een gelijkspel in de wacht te spelen. Echter was de opening niet voor Ton, hierdoor in feite de wedstrijd met de rug tegen de muur gespeeld. Een goede vechtersmentaliteit was helaas niet genoeg voor een heel punt, ook geen half punt.

Al met al wel tevreden over de getoonde wilskracht om te spelen, al had ik liever een ander resultaat gezien. Een leuke sportieve wedstrijd gezien, veel zware partijen.
Met deze mentaliteit moeten wij een heel eind komen in dit seizoen.

Sascha

Bekijk hier meer foto's van Marcel Dirks van de wedstrijd van het tweede. 

Hans van Calmthout schoot een filmpje tijdens de tijdnood bij Kemner-Westerweele.

5 opmerkingen:

Si Tumbuk zei

Persoonlijk was ik vergeten Jesus nog te feliciteren met zijn overwinning gisteren; bij deze alsnog! Een geweldige rentree in de KNSB na enkele goede invalsbeurten enige tijd geleden. Gaat lekker zo!

Arjan zei

Het toreneindspel was natuurlijk goed genoeg, maar ik zie in het filmpje dat Peter het fraai af had kunnen maken met Dd8+! Tf8 Dxf8+! Txf8 Pf7+ Kg8 gxh7+ Lxh7 Pg5+

PeterK zei

Uiteraard gezien in tijdnood :-) Zwart speelt echter geen Kxh7, maar Dxh7 en toen zag ik even geen vervolg. (Shredder geeft dat wel natuurlijk: Dd5!). Het stuk teruggeven met de dames van bord en gewonnen toreneindspel leek mij wel zo veilig.

Arjan zei

Hmm Dxh7 gemist, slordig!

Gezien de tijd die je over deze zet nadacht en Dg4 de enige andere zet was ging ik er trouwens wel vanuit dat je naar dit motief had gekeken :)

Ton zei

Op http://www.sksouburg.net/e107/news.php staat een verslag van onze tegenstander.