zaterdag 10 september 2011

Groep 3 van start gegaan !

Daar was ik al bang voor: ten opzichte van mijn vorige bericht is er veel veranderd in de samenstelling van Groep 3. Liefst 6 spelers zijn eruit geschrapt en 2 nieuwe spelers toegevoegd..... Nu zijn er 16 spelers overgebleven, meer dan genoeg om een spannende kompetitie van te maken ! Onder de tab "interne competites" kan men zien, welke spelers nu daarin zitten.

Er wordt volgens het enkelrondige systeem gespeeld.

Op de eerste avond zijn er liefst 5 partijen gespeeld ! Ten opzichte van vorige jaren, waarin Keizersgroep het moeilijk had, lijkt het een goede start te zijn.

De te kloppen man, op basis van rating, is niemand anders dan Rinus van de Wetering. Hij werd gekoppeld aan onze nieuwe lid, Peter van Soest. Nou, Peter liet gelijk zien, dat men in Groep 3 met hem rekening moet gaan houden, want hij bezorgde arme Rinus heel wat hartkloppingen, vooral in de eindfase. Hij had 2 vrijpionnen, koning en 1 loper, en Rinus "maar" koning en 1 toren. Maar Rinus wist hem toch op remise te houden.

Thao Nguyen (vader van Kevin), ook een nieuw lid, wist een andere ouddiener ook moeilijk te maken: Henk van der Velden. Zelf weet ik niet hoe het gegaan was, maar utieindelijk wist Henk de partij naar zich toe te trekken. Daartegenover wist Kevin Nguyen Martin in 't Hout aardig te overrompelen met een sterke vrijpion. Martin moest uiteindelijk de witte vlag hijsen.... Hier een waarschuwing: Kevin (10 jaar) heeft heel wat in zijn mars !

De jongelingen Janus de Vries (14 jaar) en Thomas Grolleman (15 jaar) kwamen tegenover elkaar te zitten. Het verbaasde me niet echt, dat het in remise eindigde. In de middenspel was een pionnenhelling (muur) van c tot en met f te zien en dat beperkt de stukkenmobiliteit natuurlijk.

Waarmee men ook rekening moet houden, is Lennart Heijnen..... Hij gaf aan graag vaker en regelmatiger te gaan spelen. In de RSB-kompetitie liet Lennart al regelmatig zien, hoe gewiekst hij kan zijn. Nu wil hij het intern ook tonen en dat lukte hem goed tegen Zhi Yang Fan (14 jaar). Terwijl de koning van Zhi Yang in het midden bleef staan, namen de zware stukken van Lennart hem stevig onder vuur. Vrij snel was de partij voorbij, in het voordeel van Lennart.

Omdat er nog weinig informatie over eventuele afwezigheid van spelers is, wacht ik dit keer met de nieuwe indeling tot donderdag.

Groetjes

Peter dJ

Geen opmerkingen: