zondag 12 februari 2012

CE2 spoelt kater weg tegen UVS

De vorige wedstrijd tegen Dordrecht was er 1 om gauw te vergeten, UVS uit Nijmegen was het slachtoffer van onze dadendrang. Mathieu en John konden niet spelen, maar gelukkig was Gerard Kool en Marcel den Bleker bereid om ons team te versterken. Hoe het allemaal verliep, lees dan verder..
Gerard had een makkelijke middag, na een uur kon het punt worden bijgeschreven. Hoe? De tegenstander kon helaas niet aanwezig zijn.
Ton voelde zich niet helemaal lekker, maar goed genoeg om een partijtje schaak te spelen. Na een paar uur spelen werd tot remise besloten. Jaap had de eer om onze kopman te zijn, helaas was de kopman van UVS iets sterker. Een pion werd geïnvesteerd, maar die zag Jaap niet terug. Ik heb niet de hele partij gevolgd, maar opeens was het afgelopen.
Marcel speelde een verdienstelijke remise voor CE. De opening was voor de tegenstander, maar Marcel herpakte zich en kwam beter te staan. Ergens is de winst hem ontglipt. Bij Kresna was herhaling van zetten, Kresna claimde eerst nadat hij een zet had gedaan. Dit was schijnbaar niet volgens de regels. Evenlater claimde de tegenstander van Kresna herhaling van zetten. Kresna stond weliswaar iets beter, maar winst was nog niet zeker. Jesus had een lastige middag, ergens raakte hij 2 pionnen kwijt, waarvan hij er 1tje terug kon snoepen. Niet genoeg om remise te houden. Peter en Sascha waren als laatste bezig. Peter voor de onmogelijke taak om een winst te halen uit een remisestelling en Sascha die bezig was een vrijpion naar de overkant te brengen.
De vrijpion heeft het helaas niet gehaald, alleen wist de tegenstander niet hoe hij moest winnen. Peter wist middels de tijdsdruk en een vorkje met het paard de partij naar zich toe te trekken.
Uiteindelijk een 4-4 uitslag en dat tegen de koploper.
Cees nog bedankt dat je standbij kon staan!
Nog 3 wedstrijden om ons veilig te spelen

Sascha (Tl CE2)
Bekijk meer foto's van deze wedstrijd van Marcel Dirks!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad: een slechtere stelling, dan weer een betere en uiteindelijk remise... Maar wat mij vooral van deze dag zal bijblijven is de fantastische sfeer. Gewoon grandioos!
Marcel d.B.

Ton zei

Op http://www.uvsnijmegen.nl/ (eindelijk) een verslag van CE2-UVS1