dinsdag 28 februari 2012

Weer een klein verlies voor CE 6

Een klein verlies of een groot verlies maakt niet uit voor de wedstrijdpunten, het zijn er nul. Toch geeft een klein verlies het idee dat we dichtbij een gelijkspel of winst zitten.

Maandagavond was het uit tegen Krimpen aan den IJssel 4 inderdaad een klein verlies met 4,5 – 3,5. En als we iets beter hadden opgelet, was het meer geweest. Maar ja, als …, daar schiet je niet veel mee op.

Lopen we de borden langs:

  1. Adri Jumelet tegen Lennart Kraaijenbrink. Adri hield het lang vol, maar maakte in het eindspel een beslissende fout. Een nul dus.

  2. Rinus van de Wetering tegen van Michel van Cappellen. Beiden hadden een koningsaanval op verschillende vleugels. De aanval van Michel was net iets eerder geslaagd. Een nul.

  3. Hans van Calmthout rolde David Berendsen rustig en gedecideerd op. Een mooie partij.

  4. Gerrit Boer speelde tegen ex-CE-er André Schols. Het ging me moeizaam af in opening en middenspel, maar daarna kwam ik los en had winstkansen. Door onzorgvuldige behandeling van het eindspel verzandde de partij in remise. Er was nog een klein incident tijdens de partij dat we samen oplosten: André raakte zijn koning op f1 aan, ongetwijfeld met de bedoeling hem te bewegen. Onbewust van die aanraking wilde hij daarna de h-pion spelen, waartegen ik protesteerde. Hij was zo sportief alsnog met de koning te spelen. In het eindspel dacht ik te kunnen winnen, maar speelde te onzorgvuldig om dat te realiseren.

  5. Coen van Baren speelde een spannende partij tegen Adrie van der Waal, die uiteindelijk voor Coen verloren ging, mede door de krappe tijd die hij nog over had. Jammer. Coen kwam ’s middags om 14:00 uur op Schiphol aan van een vakantie in de Dominicaanse Republiek met veel zon en zee. Het getuigt echt van enthousiasme voor het schaken als je dan ’s avonds in een externe wedstrijd achter het bord plaats neemt.

  6. Jan Hendrik Leopold bereikte een regelmatige remise tegen Jeroen Knikman.

  7. Ook Piet van Dijk speelde remise, tegen A. van der Wal. Bij nadere beschouwing had hij op zet 18 een stuk en daarmee de partij kunnen winnen. Maar de remise was uiteindelijk een goed resultaat.

  8. Tot slot won Michiel Gerritse zijn partij aan bord 8, tegen E. Moerman. Giel is daarmee de absolute topscorer van ons team met 4,5 uit 6!

In de rangschikking van klasse 2A blijven we op de onderste plaats met 1 wedstrijdpunt. Als CE 4 of CE 5 nier eerder zijn, hebben we over enkele weken de laatste kans om een fles whisky te winnen, tegen Chess 2. Ronald Damhuis stelt die ter beschikking voor het eerste van onze teams 4, 5 of 6 dat een wedstrijd wint … Ik stel voor , neen, de huid en de beer, weet u wel?

Gerrit Boer, teamleider

3 opmerkingen:

Adri zei

Helaas maar waar na de vette jaren komen nu de magere jaren. Het 6e kan volgend seizoen weer omhoog kijken. Het was het bekende "net niet" verhaal behalve tegen de koploper notabene, het kan verkeren. Tegen Chess willen we toch wel die fles whiskey. Ik heb daar nu al trek in.

Ronald zei

Kan ik die fles zelf open maken, of gelooft 1 van de teams er nog in?

Ruud Kok zei

Nou Ronald, het zevende heeft anders nog goede hoop op nog één positief resultaat.