zaterdag 2 april 2011

Vierde team slaagt voor examen

Gisterenavond moesten de helden van het vierde team aantreden tegen Overschie 2. Op voorhand een interessant duel: wij hadden aan 4-4 genoeg voor het kampioenschap, Overschie had aan 4-4 genoeg voor handhaving. Maar zoals het een club met zelfvertrouwen betaamt, gingen we gewoon voor de winst. Behalve Viktor dan, want die berustte in remise nog voordat we ons eerste bakkie koffie besteld hadden. Halverwege de avond dacht ik dat het wel eens richting 4-4 zou kunnen lopen, maar uiteindelijk gaf het ratingverschil toch de doorslag. En zo wonnen we netjes met 5,5-2,5, en kunnen we ons opmaken voor de promotieklasse. Winst was er voor Kees van Oosterom tegen Aad Everwijn (De angstgegner van Peter Kemner! Peter wilde het liefst tegen Aad spelen, maar helaas hadden we Peter deze keer niet nodig). Ook Ton Dulk won zeer overtuigend zijn partij tegen Ruud-Jan Kloek. Ab won laat op de avond vanuit een remisestelling die zijn tegenstander tegen beter weten in moest forceren, naar verlies dus! Zelf won ik in een kort frivool potje van Han Smit, zie hieronder. Naast de remise van Viktor speelde ook Jesus vrij vlot remise op bord 4 tegen Hans Doornheim, en ook Erik vd Berg wikkelde na lang minder gestaan te hebben knap af naar remise. Die Erik is echt taai met zwart! Robin Lecomte verloor helaas op bord 8 van oud-Rokado speler Murphy Brunings, heel zuur voor Robin die pas in het verre eindspel moest capituleren. Kindermishandeling! Robin was terecht teleurgesteld, maar we zijn toch met zijn allen kampioen geworden en ook Robin heeft daar zijn steentje aan bijgedragen. Wat mij betreft mag hij het volgend jaar in de promotieklasse proberen!

Zuur waren de druiven voor Overschie, aangezien concurrent Oostflakkee zeer verrassend van RSR Ivoren Toren 3 heeft gewonnen, waardoor ze nu een stapje lager zich mogen bewijzen. Het vierde dus volgend jaar in de promotieklasse, daar moeten ze langzamerhand toch wel helemaal gek worden van onze teams.

Met dit zoveelste kampioenschap kunnen we nu toch wel stellen dat Herman van Malde veruit de meest succesvolle wedstrijdleider extern is die er ooit in onze clubgeschiedenis is geweest. Sinds zijn bewind zijn er verschrikkelijk veel teams kampioen geworden (kan iemand ze tellen, Herman zelf waarschijnlijk wel, zet maar weer een streepje Herman!). We hebben dus te maken met een levende legende, waarvan ooit zijn beeld in brons gegoten zal worden en geplaatst zal worden in de entree van ons clubgebouw, waar iedereen bij binnenkomst op vrijdagavond even een lichte buiging naartoe maakt. Herman: je bent een kanjer!

Gijsbert

Wit: Gijsbert Kamerman (2027)
Zwart: Han Smit (1901)

RSB 1e Klasse A, 1-4-2011
aantekeningen: Gijsbert

Viewer by ChessTempo

6 opmerkingen:

PeterK zei

Gefeliciteerd mannen! Knap omgegaan met de druk die er lag na ronde 6. Overigens wat betreft het beeld in brons voor Herman: te link met al dat tuig dat tegenwoordig uit is op brons. Liever dus papier-maché....

Ton zei

Volgens mij deed Ab ook nog mee...

mokumtiger zei

Mokumtiger zegt:
Goed gedaan, jongens en nu de Promotieklasse opfrissen.
Je kunt inderdaad Herman beter naturel laten ontvoeren door bv. de Snikker-babes dan zijn conterfeitsel laten verdwijnen in brons.

PeterK zei

Ab is zo bescheiden dat zelfs zijn winstpotjes niet opvallen.

Ton zei

De vele supporters ook nog bedankt voor hun steun!

Anoniem zei

Ab heeft de kortste naam en was als laatste bezig, maar dat is natuurlijk geen reden om hem niet in het verslag op te nemen :)
Ab won vanuit een remisestelling die zijn tegenstander tegen beter weten in moest forceren, naar verlies dus! En inderdaad: alle supporters bedankt!!
Gijsbert