zaterdag 30 april 2011

Groep 3 uitgespeeld

Gisteravond zijn 2 laatste partijen van Groep 3 gespeeld. De partij Rinus van de Wetering - Henk van der Velden is wegens afwezigheid van Rinus (zonder zich af te melden) in reglementaire overwinning voor Henk ge-eindigd.

Heel verrassend was de nederlaag, die Adri Jumelet moest incasseren. Nee, nee, Adri had geen typische "Jumelet-blunder" gemaakt. Nadat hij zijn favoriete Caro Kann verrassend achterwege liet en met 1. .... c5 speelde, koos hij in een goede, drukkende stelling een mindere voortzetting. Meteen daarop wist de wit-speler Adri keurig naar de slachtbank te leiden om hem daar met een scherpe ontknoping af te maken, hoe hard hij ook tegenspartelt. De terechte winnaar is niemand anders dan sluwe vos Michiel Gerritse !

Jammer voor Michiel, dat de kompetitie nu uitgespeeld is. Anders heeft hij misschien een lange, mooie serie van enen kunnen neerzetten. Immers, de laatste 3 wedstrijden wist hij te winnen: Rinus van de Wetering, Peter de Joode en Adri Jumelet; da's toch geen misselijke prestatie ! Misschien weet hij het in de Passage Cup voort te zetten ?!

Elders in de CE-website is de eindstand en alle uitslagen te zien.

1 opmerking:

Adri zei

Als debutant groepsl/webschrijver heeft Peter het uitstekend gedaan.
Alles was op tijd en de communicatie ging vlekkeloos.
Voor mij mag hij dat in gr.2 voortzetten. Mijn compl.