zondag 3 april 2011

Monsterverbond RSR/CE succesvol in Roosendaal!

Op zaterdag 2 april werd in het pittoreske Roosendaal alweer de 23e editie van het traditionele tweetallentoernooi gehouden. Voor de 22e keer vormden de Fischer van Zuid en de Kasparov van Noord, minder bekend als Kresna Soerjadi en Rob van der Plas. Een duo waarin ervaring, een verwarrende mix van speelstijlen en een scherp oog voor leedvermaak de kernwaarden zijn.
Hun toernooi ging van start met een prestigeduel tegen Rob's clubgenoot Joost "Mister President" van Ruitenburg en Ewout Fakkel, ofwel Het Monster van Ede. Waar hier nog de vrede getekend werd (2-2), ontaardde de vierde ronde in een veldslag waarbij de onlusten in Libiƫ en Ivoorkust verbleken tot een potje dammen.
Tegenstanders waren namelijk niemand minder dan Charlois-hoolie John van de Laar, en ex-RSR en ex-Charlois Europoort risee Richard Kraan. Laatstgenoemde is sinds enige jaren de opvolger van John's ex Paul Batenburg, die hij even snoeihard als principieel liet vallen onmiddellijk na diens omstreden transfer van Charlois naar RSR. Het enige dat John hier tijdens het perspraatje vooraf over kwijt wilde was "100% van wat er tussen ons is voorgevallen zal nooit naar buiten komen". Ook over de wedstrijd kan niet veel worden verteld aangezien de meeste gebeurtenissen niet geschikt zijn voor jonge lezertjes. De mini-massaslachting eindigde uiteindelijk in 3,5-0,5 voor Gary en Bobby.

Na afloop van de match van de dag gaven de winnaars ongevraagd advies over de te volgen tactiek in een toernooi met 7 minimatches: de eerste 5 ronden een beetje meehobbelen rond 50%, en dan de laatste 2 ronden knallen. Door dit perfect uit te voeren (9 uit 20 gevolgd door 3,5-0,5 en 4-0) passeerden zij op de valreep het andere Charlois Europoort-duo Arjan en Robin, die zich de hele dag in de subtop wisten te handhaven.
Untitled by De Pion
De typische schakers...


Rob van der Plas
(met dank aan het fotowerk van Frans Peeters, te ontmoeten via Twitter)

Eindstand HoofdgroepTweetallen Roosendaal 2011:

1 Stefan Kuipers, Stefan Colijn 19,5
2 Ivo Wantola, Arthur Pijpers 19
3 Lody Kuling, Matthew Tan 19
...
9 Rob van der Plas, Kresna Soerjadi 16,5
...
15 Arjan van der Leij, Robin Lecomte 15,5
...
27 Richard Kraan, John van de Laar 12,5

Meer foto's van Frans Peeters op Flickr.

1 opmerking:

Arjan zei

Dat passeren was dan al in de voorlaatste ronde, want ook Robin en ik eindigden dankzij een 4-0 in de laatste ronde relatief hoog.