zaterdag 2 april 2011

CE 7: Gelijkspel tegen de kampioen

Op 1 april stelde het zevende zijn verblijf in de derde klasse van de RSB veilig door een gelijkspel tegen Unilever 1. Het laatste team promoveert. Het is de laatste actie van Unilever, na een bestaan van 75 jaar fuseert de club met Groenoord.
De wedstrijd was zinderend. Na een achterstand van 1-4 wist CE 7 nog langszij te komen. Omdat de teamleider verhinderd was, neem ik als wedstrijdleider de vrijheid een verslag in de openbaarheid te brengen.
De onzen begonnen met een achterstand van 0-1 door een vooruitgespeelde partij op bord 8 van Ruud Kok. Daarna remiseerden Adri Jumelet (3) en Michiel Gerritse (6), beiden terugkomend vanuit een achterstandpositie. Vooral Adri moest zich uit een verloren positie terugvechten, waarmee hij voor het zevende ongeslagen bleef met de sublieme score van 5,5 uit 6. Marcel Dirks (1) speelde knap tegen B. Hlavaj, maar het was niet knap genoeg: een nul. En toen Marco van der Heijden (5) ook nog verloor zag het er slecht uit voor ons team. Marco bleek te optimistisch geweest te zijn met het offer van een stuk tegen twee pionnen.
Vanaf dat moment bleek hoe knap Ruud Kok zijn spelers had opgesteld. Hans van Calmthout (2), enkele weken terug nog de reddende engel van CE 6, liet zijn kwaliteiten weer spreken. Het duurde lang voordat hij een aanknopingspunt gevonden had, maar toen dat lukte, maakte hij de partij zeer bekwaam af. Coen van Baren (4) dacht met een aardige combinatie een pion te winnen, maar dat liep anders. Het bord kwam in vuur en vlam te staan, waarbij uiteindelijk bleek dat vooral de tegenstander er door werd aangetast. Knap gedaan. En tot slot Marjolein Osinga (7). Een gelijke stelling met een stuk of wat pionnen en ongelijke lopers. Ze pikte een pionnetje mee, ze had een ver vooruitgeschoven pion, ze had weinig tijd. Haar tegenstander, F. van Gent, moest zijn loper geven tegen de promoverende pion. Nu was het gewonnen voor Marjolein, maar dat ging tijd kosten. Had ze daar genoeg van? Ja, maar veel was het niet. Na een half uur was ze weer enigszins aanspreekbaar. Ook Marjolein heeft dit seizoen voor het zevende niet verloren, en een score van 4 uit 6 mag er zijn.
Volgend jaar speelt het zevende weer in de derde klasse, en ik denk dat het vijfjarenplan van de club voorschrijft dat ze dan moeten promoveren. Maar ik kan me vergissen, en als ik het me goed herinner kwamen de vijfjarenplannen van de voormalige Sowjetunie ook niet altijd uit.

Geen opmerkingen: