zondag 13 maart 2011

Geen stunt voor het tweede

Het tweede heeft het niet gered tegen de favoriet Voorschoten. Voorschoten had geen enkel risico genomen en kwam met maar liefst vijf 2100+ spelers op de proppen!
We begonnen goed met Maurice die met een typisch greek gift offer zijn tegenstander overrompelde.
Jan Lagrain volgde daarna snel met een solide remise aan bord 1, helaas verloor onze andere Belgische vriend Marc Moors daarna aan bord 3. Hulde overigens voor deze jongens dat ze in moeilijke tijden voor het tweede een helpende hand komen toesteken en zonder blikken of blozen van uit Belgiƫ naar Voorschoten komen rijden!

Daarna ontsnapte ik met een blauw oog tegen Roderick van Kempen, na de opening veel te simplistisch te hebben aangepakt.
Even leek er een stunt in te zitten toen Cor onverwachts won van Vincent Blom (2213). Cor toonde maar weer eens aan dat je in een ongelijk lopermiddenspel gewoon vol voor de koning moet gaan en niet zoals zijn tegenstander deed een pionnetje naar de overkant proberen te loodsen.
2-3 dus maar op de overige borden hadden we weinig hoop om nog iets te scoren. John Leer ging kopje onderin tijdnood. En Gijsbert werd langzaam aan weg gemanoeuvreerd door zijn tegenstander.
Lennard had de zware taak om een gelijk staand eindspel proberen te winnen om zodoende nog een matchpunt veilig te stellen. In een uiterste poging om de partij te winnen greep hij mis en ging Voorschoten met het punt aan de haal. (5-3)
Eindconclusie goed gestreden, maar ze waren gewoon te sterk. De laatste 2 ronden zal er nog geknokt moeten worden voor lijfsbehoud.

Lendert (TL CE2)

Geen opmerkingen: