zondag 13 maart 2011

1e dit jaar geen problemen tegen Spijkenisse!

Het verlies van vorig jaar tegen Spijkenisse koste het kampioenschap, dus dit seizoen moest het beter! Op bord 1.Roger tegen Maurits, Roger de man in vorm(getuige zijn I.M norm)had weinig moeite met Maurits. Maurits probeerde een andere variant van het Spaans uit dan wat hij normaal speelde. Helaas voor hem heeft hij deze nog niet goed onder die knie en verloor daardoor vrij eenvoudig. Roger heeft nu 6 uit 7!!!.
Bord 2 Bruno tegen Erik ook hier weinig tegenspel, alleen was het in dit geval Bruno die geen vuist kon maken! Ergens misschien een betere voortzetting gemist en daardoor kansen op remise. Volgens mij een puike partij van Erik en niets op af te dingen! Tegen Elise Juin nog gezegd dat Bruno het positiespel beter beheerst dan ik, maar vandaag zagen wij daar niet veel van terug. Jammer!
Op bord 3 Julian staat behoorlijk goed maar na een positionele blunder moet hij vechten voor remise. Helaas geeft Fabian hem geen gelegenheid om zich terug te vechten in de wedstrijd waardoor Julian gedesillusioneerd moet opgeven.
Bord 4 Michel offert een pion in de opening en gaat voor een koningsaanval tegen Jordy. Het kost Jordy zee van tijd om de complicatie's op waarde in te schatten.
Daardoor komt Jordy in flinke tijdnood waarin hij een kans laat liggen op een mindere stelling, maar misschien te verdedigen. Hierna maakt Michel het gedegen uit.
Oef er valt mij nu een zware last van mijn schouder, want anders had Elise een andere trainer gezocht.
Bord 5 Speelde Albin tegen Bjorn. Albin had weinig tot niets na de opening. Bjorn verdedigde goed en kwam iets beter te staan, helaas voor hem koste dit veel tijd waardoor hij in tijdnood en pion weggaf. Kat in het bakkie dus voor Albin! Niet dus!
De reis van Belgie naar Spijkenisse bleek ook voor Albin te vermoeiend want hij gaf niet veel later zijn pion voordeel weg. Remise dus!
Bord 6. Marco moest zich met zwart terug vechten na een te passieve opening(doornemen Marco!)tegen Mitchell. Op een gegeven moment kwam ik bij zijn stelling en zag dat hij een Dame tegen 2 Torens had gewonnen. Hoe dat precies is gegaan weet ik niet, maar die stelling zag er rooskleurig uit! Goed om te zien dat je tegenwoordig wat meer vechtersmentaliteit hebt! Geleerd van Roger?
Marco heeft deze stelling volgens mij daarna goed tot winst gevoerd!
Bord 7. Onze Alte Maestro Valery tegen Wilmar. Had de gehele partij een wit plusje en speelde als een oude bijna meester, wachtend iets sneller spelen dan zijn tegenstander en loeren op een foutje die er inderdaad uiteindelijk kwam! Chapou!
Last but not Least Jan tegen Ruud, Ruud heeft een goede score tegen Jan en dat gebeurde als Ruud goed uit de opening kwam. Dit keer werd het een vrij gelijke opening, dus verwachte ik een punt bij Jan! Het ging niet helemaal volgens plan want er ontstond een Dame-eindspel waar Jan weliswaar beter in stond, maar zijn koning ook behoorlijk op de tocht stond. Gelukkigerwijs ruilde Ruud de Dame waarna er een verloren pionneneindspel ontstond wat Jan wel is toe vertrouwd. Jan heeft nu inmiddels ook een tpr van 2200!
Een goede overwinning waardoor de vele supporters met een goed gevoel huiswaarts konden keren. Bedankt voor het supporteren en tot de volgende keer bij de thuiswedstrijd voor het kampioenschap!

1 Maurits van der Linde 2139 - Roger Meng 2256 0 - 1
2 Erik Both 2165 - IM Bruno Laurent 2349 1 - 0
3 Fabian van Buuren 2039 - Julian van Overdam 2197 1 - 0
4 Jordy Lahaye 2114 - FM Michel de Wit 2270 0 - 1
5 Bjorn Verstraate 1921 - Albin Dal Borgo 2206 ½ - ½
6 Mitchell de Ruijsscher 2063 - Marco Kirana 2206 0 - 1
7 Wilmar Meijer 1970 - Valery Maes 2154 0 - 1
8 Ruud van der Beek 1983 - Jan van Overdam 2073 0 - 1

1 opmerking:

Adri zei

Thuiswedstrijd wordt een thriller van jewelste.Alfred Hitchock zou er zijn vingers bij aflikken.