zondag 13 maart 2011

Derde mazzelt naar overwinning

Het derde kende een voorspoedige start in de KNSB-competitie. Optimisten droomden zelfs al van een kampioenschap. Na de nederlaag in de vorige ronde tegen ZSC Saende was het echter vooral zaak om nog een paar puntjes te halen om te voorkomen dat het degradatiespook langs zou komen.
Tegen hekkesluiter HTV Schaakcombinatie zou dat mogelijk moeten zijn. Maar ook dit keer ging het weer uiterst moeizaam.
Het vinden van het clublokaal ging al niet makkelijk. Dit had een voorteken kunnen zijn. Het overigens mooie clubgebouw ligt aan de Kerketuinen (ik kijk nu al uit naar de gezamenlijke laatste ronde!). In de competitiegids staat dat je de auto kan parkeren aan de achterkant aan de Zilverstraat, zoals bijvoorbeeld Matthieu deed. Het is vervolgens nog 500 meter lopen. Je kan ook gewoon voor het gebouw parkeren, zoals Ab deed. Ab wist kennelijk niet dat hij goed was, want ik zag hem vervolgens weer instappen en wegrijden. Even later kwam hij gelukkig terug.
De start van de wedstrijd was niet best. Weliswaar scoorde invaller Filip een solide remise tegen Melchior Vesters, maar Ben verloor van Sander Pauw en ook invaller Ab ging ten onder (mede door tijdnood) tegen Maarten Stolte. Matthieu en invaller Robin brachten weer een gelijke stand op het bord door overwinningen op Mike Hoogland en Ton Bodaan. Een prima debuut van Robin! (De oude maestro Jaap en jeugdtalent Robin zorgden gisteren voor een grote leeftijdsrange in het team).
Dit betekende 2½-2½ maar de stellingen op de resterende borden gaven weinig hoop. Jaap stond een kwaliteit achter, Kresna had een rommelige stelling maar wisselende kansen en Arjen had verzuimd in de aanval de beslissende tik uit te delen aan Stijn Gieben door de zetten om te draaien. Het eindspel stond nog wel beter maar of het genoeg was?
Maar toen kwam onze dinnerdate Lendert van den Ouden de zaal binnen. Wat er daarna gebeurde... . Hans Segers, de tegenstander van Jaap gaf zijn toren weg en Tjomme Klop liet Kresna een onderstelijncombinatie toe, waarna hij een dame kon halen. Arjen had al eerder in remise moeten berusten. Een wel heel gelukkige ontknoping. Door deze 5-3 overwinning is het derde veilig.
Na afloop gingen we met zijn vijven naar Jaap in Hilligersberg om deze dag op gepaste wijze te beƫindigen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel goed jongens! Bij het tweede zat het er niet in. Derde is veilig, gaat het derde nu het tweede helpen?
Gijs

PeterK zei

Inmiddels heeft het derde na ronde 7 al 17 spelers gebruikt! Slechts drie vaste spelers hebben alle ronden meegedaan. Bizar!

Anoniem zei

Dit toont maar eens aan hoe het derde leeft en dat er zoveel spelers zich inzetten voor dit team :)! Gijsbert

Sascha (TL CE3) zei

Ik meen mij te herinneren dat bij de ALV aan K3 was toegezegd dat zij roulerend mee zouden spelen. Nu heeft K3 in totaal 3 partijen gespeeld en dat uit 7 ronden, terwijl er genoeg mogelijkheden waren.

John Leer had de 4e speler kunnen zijn, echter team 2 had zijn hulp nodig.

Door ziekte, vakantie, jubilea, verhuizen en werk konden de overige 4 vaste spelers niet altijd acteren.

Hulde voor de invallers derhalve