zaterdag 22 januari 2011

Groep 3

Het was gisteravond een belangrijke avond voor Groep 3 ! 2 Promotie-kandidaten hebben een nul moeten incasseren. Een nul, nee, zelfs 2 nullen voor Tjerk Tinga wegens zijn nederlaag tegen Jan Hendrik Leopold (Bonte-systeem).....

In de eindspel had Tjerk een stuk meer dan Jan Hendrik, maar 3 pionnen minder. Eerst wist Tjerk de pionnenstructuur van Jan Hendrik te versplinteren. Uiteindelijk wist Jan Hendrik dankzij zijn actieve koning toch goed op te rukken en hij wist zelfs een stuk terug te winnen ! Dan viel het doek voor arme Tjerk: 2x verloren op 1 avond.

Met zwart offerde Peter de Joode vroeg in de partij een loper om g- en h-pionnen van de koningsrochade van Gerrit Boer te nemen. Daarna stond de witte koning geisoleerd van alle witte stukken, zodat het nog even duurde voordat Gerrit een grote achterstand in het materiaal kreeg en het gedesillusioneerd opgaf. De eerste nederlaag voor Gerrit ! Nu staat het quitte: Gerrit en Peter hebben in hun onderlinge partijen van het seizoen 2010-2011 allebei een heel bittere pil moeten slikken.

De grote winnaar van de avond is dus Adri Jumelet. Zonder zelf in actie te komen is de kampioenschap voor hem flink dichterbij gekomen.

De voorlopige indeling voor vrijdag 28 januari is als volgt:
Jan Hendrik Leopold - Henk van der Velden
Adri Jumelet - Gerrit Boer
Rinus van de Wetering - Michiel Gerritse
Tjerk Tinga - Peter de Joode

Groetjes

Peter

2 opmerkingen:

Adri zei

Peter, Een bittere pil?? nee toch zeker, in jullie 1e partij werd het remise. Maar in elk geval bedankt voor je medewerking.

Peter dJ zei

Adri,

Een gewonnen toreneindspel met 3 pionnen meer tot remise laten verzanden, dat is in mijn ogen wel een bittere pil !

Trouwens, graag gedaan ;-)