zaterdag 22 januari 2011

Filip Borst goed gestart in tienkamp 2B


Filip Borst is met een prima plusremise gestart in tienkamp 2B van het Tata Chess toernooi. De eerste ronde speelde Filip met zwart tegen Jan Jaap Janse 2180. Filip gaf JJJ geen kans en wikkelde bekwaam af naar een L-pi-pi <> P -Pi eindspel met vrije a-pion. Wat net niet tot winst leidde. In deze zware groep komen we ook Messemaker Ben van Geffen tegen. Messemaker is met maar liefst 13 10-kampers naar Wijk aan Zee getogen.

Handhaven Filip !


Zoekplaatje,
Frans Maas (rechtsmidden) keuvelt met Ruud van Onesimus terwijl Gerard Kastelein(midden) en Filip Borst(rechtsboven) knokken voor een goed resultaat.

HvC

6 opmerkingen:

Adri zei

Als je Filip in het derde bekijkt met een TPR 1800 is Filip dan de weg kwijt? Welnee onder een elo druk schaakt hij het best welaan in deze tienkamp komt het beste bij Filip naar boven. De tegenstanders kunnen hun borst natmaken.

Gerrit Boer zei

Filip won zaterdag in de tweede ronde van Pim Ghijsen (2162), maar verloor gisteren tegen Dennis Breuker (2022). Met 1,5 uit 3 neemt hij nu een middenpositie in. Dit alles is te zien op de site van tatasteelchess.com.

Sascha zei

Helaas score Filip zijn 2e nul en heeft 1,5 uit 4. Morgen tegen de nummer laatst, kans op een puntje.

Jason zei

Pim Kleinjan staat op de foto rechts bij het bordje 4E, volgens mij.

Sascha zei

Filip kan zijn goede start maar geen gevolg geven, helaas een nul en Filip staat nu gedeeld laatste.

Ik kan helaas niet de partijen beoordelen, alleen de uitslagen. Maar Filip zal toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om de score draaglijk te houden.

Kom op Filip!!

Jan Jaap Janse zei

Ik (JJJ) kwam inderdaad goed weg tegen Filip: in tijdnood wikkelde hij af naar het enige eindspel dat niet won. Vrijdag verwacht ik een vol punt voor hem!