zaterdag 29 januari 2011

Groep 3 op weg naar kookpunt.....

Omdat Jan Hendrik Leopold toch zich afmeldde en Rinus van de Wetering zich ziek meldde, werd er niet helemaal volgens de indeling gespeeld.

Tijdens mijn partij tegen Henk van der Velden kwam Gerrit Boer, die vrij had, even bij mij langs: "Adri (Jumelet) heeft verloren. Zijn toren weggegeven en meteen opgegeven". "O nee !" ging door mijn hoofd. Was het juist opvallend, dat Adri in de afgelopen maanden in Groep 3 overtuigend, maar vooral ZONDER typische Adri-blunders, gespeeld heeft. Goud zou hij zo dubbel en dwars verdiend hebben ! Maar dan slaat het toch toe. Op een moment was er een boeiende stelling tussen Adri en Tjerk Tinga te zien. Ik kon niet goed beoordelen, wie beter stond. En toen sloeg het noodlot voor Adri toe.

Later leek het of Tjerk bij mij zich even verontschuldigde voor de nederlaag van Adri: hij kon er niets aan doen. Inderdaad, het zou veel mooier zijn als Tjerk op een overtuigende manier van Adri won, maar het is nou eenmaal zo gelopen, Tjerk.

Adri, laat je je niet daardoor kisten ! Vergeet het en ga met je vlijmscherpe tanden de volgende tegenstanders, waaronder Gerrit en Peter, te lijf !

Henk van der Velden wist met zijn solide spel Peter de Joode heel lang van zich af te houden. Toen Peter de nederlaag van Adri vernam, besloot hij extra goed voor te gaan zitten. Pas in late eindspel gaf Henk een pion weg en toen ging het daarna vrij snel bergafwaarts met hem.

Was het Gerrit, die vorig week van Peter verloor, nu verloor Adri van Tjerk. Dat betekent een soort hergroepering van enerzijds Gerrit/Adri en anderzijds Tjerk/Peter/Jan Hendrik. Er lijkt toch een open strijd tussen 5 spelers om 3 promotieplaatsen te ontstaan ! De Groep is dus op weg naar een zinderende ontknoping ?! Of gaat het toch met een soort sisser aflopen ? We zullen het zien...

De voorlopige indeling van vrijdag 4 februari is als volgt:

Henk van der Velden - Gerrit Boer
Tjerk Tinga - Peter de Joode
Rinus van de Wetering - Michiel Gerritse
Adri Jumelet is afwezig en Jan Hendrik Leopold heeft vrij.

Groetjes

Peter

Geen opmerkingen: