vrijdag 7 januari 2011

Alleen maar witte koppensnellers !


Groep 3

Eindelijk, eindelijk ! Vanavond was de avond van alles of niets, met Gerrit Boer als DE winnaar.

De opkomst was kompleet, er werd geen enkele remise overeengekomen en alle witspelers wisten hun partijen te winnen. Zoals het hoort !

De beste koppensneller was Gerrit Boer, omdat hij Jan Hendrik Leopold keurig en geduldig weet op te rollen, door met 2 torens en dame de zwarte koning hopeloos op h8 vast weten te pinnen. Jan Hendrik liet het niet zover komen: 2-0 voor Gerrit (weet je het weer: Bonte-systeem, he....). Daarmee heeft Gerrit zijn koppositie extra versterkt.

Dat zal Adri Jumelet, nu nog de grootste kanshebber voor goud, niet zo fijn vinden. Weliswaar wist hij Peter de Joode in eindspel met een stuk meer, maar 2 pionnen minder te verslaan. Daarbij heeft Peter hem gemakkelijk gemaakt door pardoes een blunder te maken in plaats van zijn leven zuur te maken.

Tjerk Tinga en Michiel Gerritse wisten keurig in de sporen van ontketende Gerrit en Adri te blijven. Tjerk stond tegen Henk van der Velden heel mooi en het heeft Henk veel bedenktijd gekost om de schade beperkt proberen te houden. Teveel bedenktijd zelfs.... Michiel wist een mooie aanvalspartij tegen Rinus van de Wetering neer te zetten EN het winnend af te sluiten. Die overwinning zal hem vast extra zoet gesmaakt hebben, getuige zijn onnodige nederlaag tegen Dordrecht-5, afgelopen dinsdag !

Voor vrijdag 14 januari staat er slechts 1 partij op het programma, omdat er maar 3 spelers aanwezig zullen zijn (als mijn informatie klopt). Laten Michiel Gerritse (wit) en Henk van der Velden (zwart) aub geen anti-climax van maken door een snelle salonremise overeen te komen?! Tjerk Tinga heeft vrij en kan eventueel voor de Passage cup uitkomen.

Peter dJ

2 opmerkingen:

Adri zei

Dat kan best zo zijn maar vanaf het begin na zet 6 stond Peter de Joode flink onder druk en dat bleef zo.

Anoniem zei

eerste wint 6,5!