zaterdag 20 november 2010

Tweede nipt ten onder tegen sterk Rijswijk


Tegen geduchte tegenstander Rijswijk konden we helaas niet op volle oorlogssterkte aantreden, door het missen van Albin moest er wat geschoven worden zo kwam het dat ik uiteindelijk op bord 2 belande. Niet in de laatste plaats om Rob van Helvoort te ontlopen die mij vorig jaar nog een ongenadig pak slaag had verkocht. En wat gebeurde er ,ja hoor daar zat ie dan op bord 2, je zou bijna denken dat de opstelling uitgelekt was..... Dit keer liep het anders ik wist een solide remise af te dwingen. Hiervoor had Eva al het punt gescoord, met zwart wist ze de niet al te ambitieuze opzet van haar tegenstander te weerleggen.


Maar toen draaiden de kansen vlak achter elkaar verloren zowel Sophia als Lennard. Gelukkig stond Marc wel gewonnen nadat zijn tegenstander zichzelf had stuk geofferd. Voorlopig leek er een 4-4 in de lucht te hangen. Invaller Jesus speelde daarna remise in een partij waar ik totaal niks van begrepen heb. Marc won ondertussen zijn partij en het werd gelijk. Er gloorde even hoop voor het tweede toen Maurice kon afwikkelen naar een waarschijnlijk gewonnen pionnen eindspel, helaas bleek het toch allemaal niet zo makkelijk en ontsnapte zijn tegenstander met remise. Als laatste was Cor bezig ergens had hij een pion ingeboet en moest zodoende proberen de 4-4 veilig te stellen. In vliegende tijdnood gebeurde er nog van alles, pion weg ,stuk weg en toen opeens een duivelse pat val die zijn tegenstander een stuk koste. Helaas bleek het ongelijke loper eindspel alsnog verloren en moesten we tegen 7 uur berusten in een 3,5-4,5 nederlaag.
De volgende keer wacht het tweede een ware beproeving tegen 1 van de sterkste teams in deze klasse te weten de Regiohakkers uit Leerdam.

Lendert
(TL CE2)

Foto's Marcel Dirks! Meer foto's van Marcel van het tweede team zijn HIER te bekijken!

2 opmerkingen:

Sascha zei

Het was heel spannend allemaal. De volgende wedstrijd wel de punten binnenhalen!!

Anoniem zei

Lees hier het verslag van Rijswijk

http://www.sgrijswijk.nl/index.php?Page=extern_rijswijk1_ronde3

gr. Lendert