zondag 7 november 2010

Jeugdteam goed op weg naar nederlandse titel

Het eerste jeugdteam heeft weer 2 wedstrijden gewonnen in de meesterklasse A (t/m 20 jaar). Ze hebben nu alles gewonnen en met nog 2 ronden te gaan staan ze 2 matchpunten en 2.5 bordpunt voor. Het zou toch wat zijn;met een gemiddelde leeftijd van 14.5 jaar Nederlands kampioen t/m 20 jaar worden.


De eerste wedstrijd was tegen de schaakmaat. Een zeer sterk team. Als eerste was Marco op bord 2 met wit klaar. Hij won zeer knap van Tom Meurs(2168). Daarna maakte Roger Armen hachijan(2230) op bord 3 een kopje kleiner. Jan haalde daarna de winst binnen door remise op bord 4 te spelen tegen Nico Zwirs(2189). Ik speelde nog op bord 1 tegen Stefan Kuipers(2382).
Na eerst een betere stelling te hebben vergooid wist ik nog een remisestelling te verliezen. Gelukkig had het geen invloed op het aantal te verdelen matchpunten. 2.5-1.5 voor ons! Nu stonden we 2 matchpunten voor op diezelfde schaakmaat.

De 2e ronde van die dag was tegen het eveneens sterke team Amersfoort.
Als eerste was nu Roger klaar met een gemakkelijke overwinning tegen Danny de Ruiter(2193)
Jan won daarna van Jeanine de Cloet(2012). Daarna speelde ik remise tegen Lars Ootes(2383) en won Marco nog van Adriaan de Jong(2186). Een overweldigende overwinning van 3.5-0.5 dus.

Hopelijk zullen we de volgende keer op de laatste speeldag de Nederlandse titel binnen kunnen slepen!

Julian

Lees het verslag op de KNSB-site van Lars Ootes.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Julian, Jan, Marco en Roger, Dit is echt een fantastisch resultaat! Nu afmaken he, op 18 december! Is het ooit gebeurd dat zo'n jong team Nederlands Kampioen geworden is? Laten we er niet op vooruitlopen maar dit zou echt geweldig zijn!

Gijsbert

Anoniem zei

Remise tegen Lars Ootes is overigens een hele mooie prestatie, Lars is toevallig wel Nederlands Kampioen tot 20 jaar!!

Anoniem zei

Kijk naar de "Derde ronde JCC - verslag Lennart Ootes" (08-11-2010 08:40) op schaakbond.nl:

Een commentaar vind ik zeer belangrijk en terecht --- "Ze winnen hun partijen met solide spel en hebben een goede teamgeest."

Vasten houden en op 18dec zijn er nog twee ronden te gaan!

Hao

Si Tumbuk zei

Mannen, FE-NO-ME-NAAL!! Houd vol!

Leo zei

Normaal gesproken reageer ik hier alleen als het iets met de grote John Leer te maken heeft, maar dit verdient zeker een felicitatie! Natuurlijk waren jullie nu al lang kampioen als John teamcaptain was, maar het ziet er goed uit! Vasthouden, en wie weet treedt een van jullie later in de voetsporen van John. Al zijn deze natuurlijk zo groot, dat er voor jullie allemaal ruimte in is! Mooi nieuws!!