zaterdag 6 november 2010

Groep 3

Gisteravond is slechts 1 partij gespeeld: met zwart wist Peter de Joode Michiel Gerritse middels een kleine kwaliteitscombinatie van zich af te houden. De tussenstand verandert niet echt veel, of het moet nu extra opvallen, dat Tabitha Snikkers veel minder partijen gespeeld heeft dan de rest. Ze staat nu wel "erg los" van de rest.... Hopelijk zal ze in de komende weken vaker haar gezicht achter het schaakbord in Groep 3 laten zien ?!

Nu vindt Adri Jumelet de hoogste tijd om zijn kunsten weer eens te laten zien en hij gaat vrijdag daarom zijn lauweren eindelijk verlaten. Prompt wordt hij aan Jan Hendrik Leopold gekoppeld (onder voorbehoud). Een moment van de waarheid: zal hij "plotseling" 2 punten binnenslepen en zijn koppositie versterken, of juist 2x een 0 incasseren en daarmee zijn favorietenrol sterk afzwakken ? Dat is een consequentie van het Bonte-systeem en dat heeft iets verraderlijks/onvoorspelbaars !

Andere partijen zijn: Tabitha Snikkers - Rinus van de Wetering en Michiel Gerritse - Henk van der Velden. Maar het is nu nog de vraag, in hoeverre Henk zich van zijn oog-operatie herstelt. Gemakshalve is er vanuit gegaan, dat hij zal komen schaken. Maar hij kan net zo goed nog een weekje thuisblijven. Woensdag weten we meer !

Geen opmerkingen: