maandag 14 december 2009

Jetlag, drank en andere excuses….


…maar puntje bij achter de paaltjes mat was het team van De Pion uit Roosendaal gewoon te sterk voor ons en wonnen zij de internet clubcompetitie match vanavond verdiend met 9,5-6,5. Van die 6,5 punt scoorde Julian er 3,5, dus dat zegt wel iets over de vorm van de andere rakkers. Lendert, net terug van de Chess Classic in London, scoorde met zijn jetlag een voor hem onwaarschijnlijke 0 uit 4(!), daar waar hij de eerste ronde nog 4 uit 4 neerplempte. Maar ook Dick had niet de vorm van afgelopen zaterdag en kwam niet verder dan 1,5 uit 4, evenals Jan jr. die voor het eerst meespeelde. Julian bracht zijn totaal op een zeer fraaie 7,5 uit 8. Wie gaat hem pakken? Onderstaand zijn (de) mooiste partij van de match tegen Rogier van Loon. De andere partijen zij te vinden via de site van De Pion.

Dank aan wedstrijdleider Frans Peeters voor de geruisloze leiding, het liep perfect en felicitatie aan onze tegenstanders, die ongetwijfeld erg hoog gaan eindigen. Er zaten maar liefst 26 man/vrouw in het snikhete toernooizaaltje van de KNSB. Ik kreeg nog wat paniektelefoontjes van leden die wilden kijken maar als "gast" de kamer niet in mochten omdat hun nivo te laag was. Dat bleek inderdaad niet aangekondigd op deze weblog, maar je moet wel even op Playchess een proefaccountje aanmaken, duurt een paar seconden en dan kun je direct aanloggen. Voor de volgende keer dus. Dank aan alle supporters voor hun steun.

Uitslagen en eindstand HIER.



Foto: Hans van Calmthout

1 opmerking:

JCA zei

Nagekomen bericht van de KNS-site:

Controle op vals spel

Tijdens en na elk toernooi wordt op vals spel gecontroleerd. De toernooiwinnaar van het derde toernooi is gediskwalificeerd. Daarnaast is een andere speler ook uit de ranglijsten gehaald.

Dat kan nog leuk worden!