dinsdag 8 december 2009

Het 7 e team verliest aansluiting na nederlaag in Hellevoetsluis


Terwijl Ruud Kok uit Heerlen kwam rijden, was het aan mij de eer om op verzoek van teamcaptain Ruud Kok, op 26 november jl. clubgebouw De Eendragt te bezoeken en de opstelling aan de wedstrijdleider van De Pionier alvast te overhandigen.

Om de kampioenaspiraties overeind te houden, zou een overwinning een welkom resultaat zijn. Omdat in het recente verleden schaakvereniging Charlois Europoort goede resultaten heeft behaald in Hellevoetsluis, was van te voren wel gerekend op een zege. De Pionier vond dat het tijd was geworden voor een revanche en had beduidend andere plannen.

Jan van Overdam sr speelde tegen de voor hem bekende Jan Noordermeer maar kon dit keer geen vaste voet aan de grond krijgen. Jan Noordermeer won met de witte stukken een pion en wikkelde zeer stijlvol af naar een gewonnen eindspel. Pijnlijk was dat Michiel Gerritse zijn koning moest omleggen. De winst leek lange tijd voor het opgrijpen. Gedesillusioneerd maar als een gentleman accepteerde Michiel het noodlot. Ook Adri Jumelet moest het ongenoegen meemaken van een nederlaag. Hoewel zijn tegenstander Alex van Wieringen op enig moment kwaliteitswinst had, was dat nog geen directe reden tot paniek. Adri is Adri. Totdat hij de speelzaal uitstoof en iedereen die het maar wilde horen, op een komische manier verzocht om hem maar te verdoemen. Even leek het erop dat Adri net als de grote Vassily Ivanchuk bekend zou gaan maken, dat hij nooit meer een schaakstuk zou willen verschuiven. Maar gelukkig bleef dat voor menig Adri-aanhanger bespaard.

Terwijl Ruud Kok inmiddels was gearriveerd en de nederlaag van het team onafwendbaar leek geworden, werd het buiten de speelzaal steeds gezelliger. Zeker ook omdat Frans Bloedel tot groot vermaak, liep te ijsberen dat hij de Pirc op het bord voorgeschoteld had gekregen. Aan de glimlach op het gezicht van zijn tegenstander Rob van Wijgerden was af te lezen, dat deze de partij onder controle had.

Marjolein Osinga en Jan Hendrik Leopold waren de enigen die voor de Rotterdammers een vol punt noteerden. Lennart Heijnen speelde een keurige plusremise. De eindstand kwam daarmee op 5,5 -2,5 in het voordeel van De Pionier 2.

Verslag en foto's: Marcel Dirks

Een fotoreportage van de wedstrijd is hier te bekijken!

Geen opmerkingen: