zondag 18 januari 2009

Tekening in kampioensstrijd.


Afgelopen vrijdag was het relatief rustig in de Passage , een uitwedstrijd van team 4 en bovendien hadden zich 5 van onze strijders aan de poort van het schaakparadijs in Wijk aan Zee gemeld.

In Groep 1 had John Leer na de bloedstollende bekerpot van de vorige dag, kennelijk behoefte aan rust , want het werd binnen het uur remise tegen Cor de Wit. De heren wilden elkaar duidelijk geen pijn doen. De partij tussen Lendert en Julian was van een geheel ander kaliber. De strijd om het iniatief werd door Julian vrij snel gewonnen ,daarna werd Lendert heel hard van het bord gemept. Jan van Overdam componeerde samen met Dick de Wit een triple pion op de c lijn waarbij het evenwicht nooit definitief doorbroken werd. Ben Boog was weer eens ouderwets op dreef en pakte met zwart het punt tegen Arjan van der Leij. Door deze uitslagen lijkt de strijd om het kampioenschap zich toe te gaan spitsen tussen titelverdediger Hans Uitenbroek +4 en Julian van Overdam +5 met Peter Kemner als outsider.

In groep 2 werden slechts 2 wedstrijden gespeeld :
Erik - Kresna en Jesus - Hans.
De eerste pot ging om de toppositie in groep 2.
Erik bediende zich ditmaal van systeem Kemner , maar wist daar geen voordeel mee te behalen. Na dameruil drongen de zwarten ,de witten op de damevleugel in het defensief. Dat voordeel werd door Kresna vakkundig tot winst omgezet.

Met dit resultaat heeft Kresna de leiding genomen met +7 ; Gert Jan +6 , Erik +5 en Marcel den Bleker +4 volgen. Enige weken geleden stond Erik nog op een schier onaantastbare 6 - 6 , nu moet hij zich de aanstormende Marcel van de 3e promotieplek zien af te houden ?!
Jesus Canedo en Hans van Calmthout speelden een partij om zich uit de kelder van groep twee te werken.
Jesus veroverde het iniatief maar kreeg net niet voldoende overwicht om het punt te verzilveren.

Ten slotte de match Charlois-Europoort VI - Shah Mata III.
Na stevige strijd werd het 4-4 ; Marcel ,Jonathan en Robert scoorden de punten ,
de halfjes kwamen van Eduard en Robin.
Een uitgebreid verslag van de teamleider volgt.?!

uw reservist,
Hans van Calmthout

Geen opmerkingen: