zondag 4 november 2012

Net niet voor CE2

Zaterdag 3 november, een uitwedstrijd tegen Eindhoven 2. De verste uitwedstrijd voor mij persoonlijk (Leidschendam-Eindhoven, een kleine 2 uur rijden). Gelukkig pas om 13:00 de aanvang..
Ton kan helaas niet meespelen, aan het scala aan invallers viel uiteindelijk de keuze op Tjerk Tinga, hiermee maakt hij zijn debuut in de KNSB. Het verloop van de wedstrijd was al volgt..

Sascha (8) speelde een waanzinnige partij en ook als een waanzinnige. Vol op de aanval op de koningsstelling, terwijl de tegenstander een aanval via de damevleugel speelde. Na de torenoffer op a8, volgde een torenoffer op h2 met de bedoeling een ondekbaar mat op g2. Dat mat was ook ondekbaar, ware het niet dat mijn tegenstander zijn matzet 1 zet eerder produceerde. Een schitterende partij, echter zonder het resultaat wat ik voor ogen had.

Robin (1) speelde tegen Jan Vosselman, een oudgediende voor CE (speler van het kampioensteam uit 1973!). Lag het aan de voorbereiding, lag het aan de verre reis..Ik heb het Robin niet kunnen vragen. Robin kwam niet echt uit de verf in de partij. Een taktische fout in het middenspel zorgde ervoor dat een paard ingesloten werd op g4 en de stukken konden even later in de doos.

Jaap (3) kwam even later mededelen dat hij moest afwikkelen naar remise, het plusje uit de opening was helaas niet meer dan een plusje. Wellicht had het nog uitgemolken kunnen worden, maar of dat iets aan de uitslag had veranderd?? Het eindspel met paard (Jaap) tegen loper met ieder 6 pionnen was niet duidelijk.

Kresna (6) kwam ongeveer 5 minuten na aanvang van de wedstrijd (13:10 begonnen) binnen, een kwartier later had Kresna reeds een kleine 10 minuten voorsprong. Vandaag geen tijdnood voor Kresna. Ook hier werd tot remise besloten. De stelling bood ook niet meer soulaas. Na een verliespartij, een winstpartij volgt nu een remise voor Kresna.

Zo staan wij dus 3-1 achter, de vooruitzichten waren nog wel gunstig op dat moment. Jesus had de koning van de tegenstander in het hoekveld h1 gedrukt, John ging winnen (zou een stuk gaan winnen), Matthieu had een tijdsvoorsprong in een remisestelling en Tjerk stond een pion voor en activier. Hoe het echter verliep..

Tjerk (7) stond dus een pion voor, en met zijn 2 torens en loper kon hij het paard van de tegenstander pennen. De penning werd noodlottig en het paard kon in de stal. Tesamen met de andere stukken want de tegenstander gaf sportief op. Wat een debuut!!

John (2) ging winnen, echter de woorden werden geen daden. In het afwikkelen naar de eindspel ging het reuze mis. Ook de tijdnood van John werd hem noodlottig. Toen de vlag van de tegenstander uiteindelijk viel, moest er een reconstructie plaatsvinden. 42 zetten waren het. John gaf op in een stelling met een kwaliteit en 3 pionnen minder.

Jesus (4) kwam uit een slechte stelling in een goede stelling. Met het bezit van de f-lijn, de dreiging van mat op f1 werd de tegenstander te veel. Op zet 41 (dus na de tijdscontrole) produceerde de tegenstander zijn blooper (en dat na 20 minuten nadenken). Na 2 nederlagen eindelijk een overwinning voor Jesus in de externe.

Matthieu (1) moest ijzer met handen breken om een gelijkspel uit het vuur te slepen, verliezen met 4,5-3,5 of 5-3 maakt dan ook niet uit. Matthieu ging er goed voor zitten en speelde met lef. Een vrijpion op h6 was het gevolg. Echter was het paard van de tegenstander erg vervelend en produceerde zelf een vrijpion die doorliep. Met een dameachterstand tegen een loper en 2 vrijpionnen (h6 en op e7) bleef Matthieu moedig doorspelen. Uiteindelijk werd het remise al miste de tegenstander diverse malen de winst.

Overal een 4,5 - 3,5 nederlaag die wel pijnlijk is omdat de concurrentie wel de nodige matchpunten heeft behaald. Na afloop nog even in een plaatselijke pizzaria de wonden gelikt.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de inzet, over 3 weken volgt de volgende wedstrijd, thuis tegen LSG 3.

Sascha (TL CE2)

3 opmerkingen:

Ton zei

Zonde mannen, dan de volgende wedstrijd maar... Mijn invaller heeft het in ieder geval goed gedaan, klasse Tjerk!

JCA zei

Jammer Sascha! De huid duur blijven verkopen, dan villen we vanzelf de volgende opponenten!
Tjerk gefeliciteerd! Wat een debuut!?

PeterK zei

Jammer dat het, ondanks twee eerstebordspelers, toch niet lukte. Volgende ronde gewoon met Tjerk er weer bij wel toeslaan.