vrijdag 2 november 2012

CE 6 verliest nipt van Sliedrecht 3

Twee winstpartijen en drie remises zijn niet genoeg voor winst.

De drie remises werden bereikt op bord 1, 2 en 4. Rinus van de Wetering (1) liet zich overrompelen door een remise-aanbod. Bij nader inzien stond hij volledig gewonnen. De rating van zijn tegenstander Jurgen de Haan was honderden punten lager. Achteraf, gezien de einduitslag, kon Rinus zich wel voor de kop slaan. Hij deed het niet, want dat zou toch niet meer helpen. Adri Jumelet (2) speelde samen met zijn tegenstander een bloedeloze partij die wel in remise moest eindigen. Gerrit Boer (4) had zichzelf al afgeschreven tegen Adrian Mensing. Maar de vernietigende aanval stokte, Adrian Mensing ging denken, denken, en wist geen winnende voortzetting te vinden. Hij bood daarna met nog een 5 minuten op de klok remise aan, wat ik met beide handen en voeten aannam.

De verliespartijen waren van Lennart Heijnen (3), Coen van Baren (5) en Piet van Dijk (8). Lennart liet zich al op zet 9 een stuk afnemen, waarna hij -ondanks verwoede pogingen- geen echte kansen meer kreeg. Coen speelde tegen de jongere Mensing, Andrew. Ook hier werd een stuk ingeleverd, en wel door een dubbele aanval. Het stappenplan bewerkt diverse thema's systematisch en de jonge spelers buiten die kennis goed uit. Ook Coen kwam niet meer echt in de partij. Hoe Piet verloor heb ik niet meegekregen.

Tot slot de winstpartijen: Michiel Gerritse (7) is steeds op zijn best in de externe wedstrijden. Ondanks een incident over verkeerd geplaatste stukken en veel minder tijd won hij de partij superieur. De laatste partij werd gespeeld door Jan Hendrik Leopold (6), die als invaller voor Kevin Nguyen optrad. Ook zijn tegenstander Jorik Klein was piepjong, zeker in de ogen van de voornamelijk oude mannen van CE 6, met schattenderwijs een gemiddelde leeftijd van boven de zestig. Jan Hendrik speelde rustig, ontwikkelde druk op de stelling van zijn tegenstander en liet zich niet van de wijs brengen door oppositionele akties. Toen Jorik stukken ging verliezen (hij stond al een handvol pionnen achter) gaf hij maar op.

Jammer, maar we kunnen met dit team nog 5 wedstrijden winnen, en dan natuurlijk ook promoveren.

3 opmerkingen:

Sascha zei

Jammer jongens, maar niet treuren. Na 5 winstpartijen kom je ook wel ver.

Adri zei

Voor mij een complete verassing dat Gerrit zo acrobatisch is dat het remise aanbod met beide voeten
aannam, voorwaar een topprestatie.

Jerry van Rekom zei

Zie voor het verslag van Sliedrecht www.schakendsliedrecht.nl