zondag 25 november 2012

Nederlaag met perspectief

De wedstrijd tegen LSG was voor aanvang van de competitie bestempeld als een topper. Helaas verloor het eerste zijn eerste drie wedstrijden, maar van een topper was nog steeds sprake. Met als tegenstander het team met de hoogste gemiddelde elo in de klasse 1b was vooraf al duidelijk dat het wel eens een zware middag voor ons zou kunnen gaan worden.

Dit bleek ook wel toen Roger na ongeveer drie uur spelen klaar was tegen IM Edwin van Haastert (2424). Roger leek lang niet zo slecht te staan, maar gaf op na plotseling een stuk te hebben verloren. Het werd er niet beter op toen kort daarna zowel Maurice als invaller Cees van Oosterom verloren van respectievelijk Michiel Bosman (2331) en Michiel van Wissen (2248), na beiden beter gestaan te hebben. Tussendoor speelde teamleider Michel remise tegen IM Stefan van Blitterswijk (2380), na optisch lange tijd slecht te hebben gestaan, al zegt dat bij Michel vaak niet heel veel. Het volgende halfje werd aan ons totaal toegevoegd door een goede remise van Valery tegen Eelco Kuipers (2317). Rond de tijdnoodfase eindigden een aantal partijen : als eerste de partij van ondergetekende, die remiseerde met IM Mark van der Werf (2447), vervolgens de eerste winstpartij van Mher in de gehele competitie en van het gehele team in deze wedstrijd, hij speelde een mooie partij tegen Rudy van Wessel (2386), daarna was Jan klaar tegen IM Eelke Wiersma (2371), de remise werd getekend na een evenwichtige partij, en ten slotte verloor Arben van IM Jan-Willem de Jong (2442), nadat een gedurfd stukoffer van Arben op niets uitliep. Weer als laatste klaar was Erik van den Doel, die een gunstig eindspel verzilverde tegen Arthur Pijpers (2348).

Ook na de vierde ronde van de K.N.S.B-competitie blijft het eerste gedeeld onderaan staan. Maar het verloop van de wedstrijd biedt perspectief voor de volgende vijf ronden. Geen kansloze nederlaag dit keer, maar een nipte 4-6 uitslag, die zo omgedraaid had kunnen zijn. Als het eerste zo blijft spelen, komen de matchpunten vanzelf en zal het voorzichtig opkomende gemor van de critici snel verstommen.

Julian van Overdam

5 opmerkingen:

Gerrit Boer zei

Een nuchter verslag, met visie op de volgende ronden. Ons eerste gaat niet verloren!

Adri zei

Het gemor is al vestomd want het leed is al geleden. Nu maar hopen
op geen off-day.

Anoniem zei

Verstomd of niet, voor een team met deze spelers is het natuurlijk een treurige vertoning, 0 uit 4.

Peter dJ zei

Op papier lijkt CE-1 al sterkste tegenstanders gehad te hebben. Dat biedt een extra perspektief om zich tenminste te handhaven.

Anoniem zei

Of het de sterkste tegenstanders zijn geweest valt pas na afloop van het seizoen te zeggen. De hoogst genoteerde kunnen de zwakste tegenstanders gehad hebben en staan daarom nu bovenaan.

Verder gewoon lekker schaken.