zaterdag 26 september 2009

Het zesde wint met ruime cijfers

Samen met het derde dat een thuiswedstrijd speelde in de promotieklasse waren wij van het zesde team, spelend in de derde klasse van de RSB, degenen die dit seizoen de eerste externe wedstrijd speelden. En we wonnen in Vlaardingen met 2,5 - 5,5 van Unilever 1 zonder een partij te verliezen.
Winst was er voor Eduard Smits (4), Rinus van de Wetering (6) en Piet van Dijk (7). Zij hebben met zijn drieen de winst binnen gehaald.
De andere partijen werden remise, wat duidt op een zekere voorzichtigheid en dat kan geen kwaad. Robin Lecomte (1) speelde een prima partij en had het betere van het spel. Zijn tegenstander was sterk genoeg om er remise uit te halen. Zijn vader Robert Lecomte (8) speelde slecht (zei hijzelf). Op een gegeven moment waren beide vlaggen gevallen, en nog geen 35 zetten gespeeld. Deskundigen oordeelden eerst dat zijn tegenstander gewonnen had omdat Roberts vlag als eerste gevallen zou zijn. Even later was het andersom. Beide heren hebben toen sportief tot remise besloten. Als remise het resultaat is van slecht spel, Robert, dan betekent het gewoon winst als je beter speelt! Adri Jumelet (2) viel in voor Coen van Baren en bereikte een keurige remise. Degene die zou proberen de stelling te forceren had daarmee grote kans te verliezen. Een remise voortkomend uit goede overwegingen. Ondergetekende (3) speelde niet goed, kwam moeilijk te staan en verloor een pion. Omdat enkele stukken van de tegenstander actief waren op de damevleugel viel ik aan op de koningsvleugel, en dat ging helemaal niet slecht. Het leek me dat ik er niet doorheen zou komen, en voor de zekerheid bood ik remise aan, wat geaccepteerd werd. Toen we daarna nog even doorspeelden bleek ik een winnende mataanval te hebben. Maar de variant die we speelden, had niet zo op het bord hoeven te komen. Tot slot speelde Angelique Osinga (5) een evenwichtige partij die steeds in evenwicht bleef, wat ook remise betekende.
We hebben een vliegende start gehad tegen een sterke tegenstander, en dat was goed voor ons zelfvertrouwen. Het promoveren naar de tweede klasse laten we graag aan het vijfde team over, wij spelen vooral voor ons plezier.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met dit prima begin

Cor

Anoniem zei

Dat is zeker een goede start!

Sascha

Peter dJ zei

Gefeliciteerd !

Gerrit, ga niet zo bescheiden doen. Inderdaad is het speelplezier het belangrijkste. Maar ga gewoon ervoor ! We merken vanzelf, of het schip zal stranden en ga niet met de rem erop spelen om promotie voor de zekerheid te voorkomen !

Een speler uit CE-5

Gerrit Boer zei

Neen Peter, we willen best promoveren, maar bij ons staat er geen druk op, we hoeven niet omdat het vijfde wel zal zorgen voor vertegenwoordiging in de tweede klasse volgend jaar. En op die manier speelt het ontspannen en kunnen resultaten spontaan komen. Vanzelfsprekend is het het mooiste als het vijfde en zesde promoveren, maar gezien onze ELO's rekenen we er niet op.

Si Tumbuk zei

Gerrit en de anderen: gefeliciteerd! Ik begrijp je opmerking: spelplezier is uiteraard het belangrijkste. Maar je zult zien dat van het een vanzelf het ander komt. Wie geniet van het spel, gaat vroeg of laat ook leuke resultaten boeken. Ik denk dat CE 6 tot leuke dingen in staat moet worden geacht!