zaterdag 5 september 2009

Sophia en Robin prakken Europa!

Helaas heeft Sophia haar belofte nog niet kunnen houden om verslag te doen van haar ervaringen tijdens het EK voor junioren, maar dit zal ongetwijfeld te maken hebben met haar drukke programma aldaar. Gelukkig kunnen we op de website van het toernooi eenvoudig volgen hoe het met haar, Robin en de rest van het Nederlandse team gaat.
De geluiden gaan dat onze club op websites van andere verenigingen al smalend "Halleluja Europoort" wordt genoemd, vanwege de positieve toon van onze berichtgeving. Daarom nu alvast mijn verontschuldigingen vanwege het feit dat er wederom heuglijk nieuws is te melden: onze jeugd doet het op de EK vooralsnog goed!
Van de twee CE-afgevaardigden zal Sophia ongetwijfeld nog wel wat beter willen: zij won van twee lager geplaatsten, maar verloor van twee sterke speelsters (1900+) en gisteren remiseerde zij tegen een op papier (maar ja: wat is papier? Veel zwaarder telt het hout van het schaakbord) zwakkere Finse. Zij staat nu met 2,5 uit 5 in de middenmoot.
Robin Lecomte daarentegen is zinderend uit de startblokken gegaan: met 2 remises en vervolgens 3 overwinningen (4 uit 5 dus) staat hij gedeeld vierde. Vandaag moet hij tegen een Engelsmannetje dat net als Robin nog geen internationale rating heeft.
Andere Nederlanders doen het overigens ook uitstekend tot goed: in iedere leeftijdscategorie zijn de Nederlanders vooralsnog in de top of subtop terug te vinden. Bij de meisjes zijn dit onder anderen Anne Haast, Lisa Hortensius, Lisa Schut en Leonore Braggaar, bij de jongens tot 14 doet Benjamin Bok het wederom uitstekend. In dezelfde leeftijdsactegorie doet Roger Meng het prima: hij heeft 3 uit 5 en is volgens mij jonger dan gemiddeld in deze groep.
Christov Kleijn doet het bij de jongens tot 18 naar behoren. In totaal zijn er van de hele Nederlandse delegatie slechts 2 spelers met een negatieve score! En zelfs van deze spelers kan gezegd worden dat 2 uit 5 slechts een licht negatieve score is.
Als klap op de vuurpijl geldt het presteren van Robin van Kampen, die in een sterk veld bij de jongens tot 16, waarin hij zelf als vijfde geplaatst is, na 5 ronden gedeeld eerste staat met 4,5 uit 5. Gisteren won hij met zwart van een Spanjaard die 2400+ heeft. Vandaag moet hij met wit tegen zijn medekoploper.

1. Lees op de RSB-site de dagelijkse verslagen van Teun Koorevaar met vele partijen, foto's en mails van Robert.
2. Zie ook de toernooisite.
3. Lees de weblog uitzendingen van de KNSB met veel leuke info direct uit het Hollandse kamp.

Geen opmerkingen: