zaterdag 19 september 2009

Uitslagen

De passagecup staat op z'n kop. Met naar eigen zeggen "een experimentje" speelde Hans van Calmthout zijn eerste pot richting groep 1. Piet Verheij had daar allemaal geen tijd voor en vloog met zijn stukken richting de koningsvleugel. Het Calmthout kraakte en brak uiteindelijk. Velen spraken over een verrassing, maar alle Pernissers in de zaal wilden daar niets van weten.
Vader en zoon Garceran kwamen wel even kijken, maar ze hebben zich nog niet durven in schrijven voor de passagecup. Misschien komt dat nog?
De stand is nog niet bekend, maar de 99 iteraties op de Deep Thought configuratie zijn in volle gang. Marcel Dirks heeft er in ieder geval wel concurrenten bij.

In groep 2 weinig verrassingen:
Michael van der Waal moest er nog even inkomen, en dat is nooit handig wanneer je tegen een getergde Cees van Oosterom moet spelen. Het zag er gewoonweg gezond uit.
In de partij tussen Lendert van den Ouden en Peter Overduin werd wat veel heen en weer geruild. Helaas voor Peter leek hij daardoor een klein nadeeltje te houden, waardoor hij geruisloos naar verlies werd gebracht.
Jesus Canedo en John van de Laar kopieerden een onderlinge Spaanse partij van twee jaar terug. Toen won Jesus, nu werd het na een avondje zoeken remise.
Bij het bord met de laagste gemiddelde leeftijd verwachtten velen een salonremise. Dat werd het niet. Sophia liet zich niet verrassen door de openingsopzet van Robin, zette haar stukken goed neer, maar ze kon na lang zwoegen niet verder komen dan een puntendeling. Vandaag schaken ze alweer in Amersfoort.
De pionnenstructuur met haar verborgen dynamiek zorgde voor een koningsaanval van Lennard den Boer. Beiden kort gerokeerd, Marcel den Bleker zoekende naar een juiste verdediging. Op het moment dat Marcel met zijn stukken over de middenlijn dreigde te komen, ging Lennard in de fout: materiaal weg, aanval weg, partij weg.
Misschien dan toch een verrassing bij Ton Dulk tegen Jaap Staal? Of is Ton Dulk gewoonweg een van de favorieten in deze groep? Ton won in een partij die te moeilijk was voor de groepsleider, dus misschien kunnen ze zelf hier iets van laten zien?

Resumerend:
Cees van Oosterom - Michael van der Waal 1-0
Lendert van den Ouden - Peter Overduin 1-0
Marcel den Bleker - Lennard den Boer 1-0
Ton Dulk - Jaap Staal 1-0
Jesus Canedo - John van de Laar 1/2-1/2
Sophia Thoma - Robin Lecomte 1/2-1/2

De tabellenman is er met alles van door, dus de volledige stand in die mooie tabel houdt u nog even te goed.

Alleen aan kop: Lendert van den Ouden 2,5 uit 3
Puntloos: Michael van der Waal, Angelique Osinga en Peter Overduin

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmm... iets meer krediet heb ik toch wel verdiend, want Lennards aanval kon eenvoudig worden gepareerd. De stelling werd bepaald, nee: gedomineerd, door mijn loper op e5!
Marcel d.B.

Si Tumbuk zei

Ton Dulk is inderdaad één van de 17 favorieten in deze groep.