woensdag 26 september 2012

Lekkere start van Charlois Europoort 7


We zijn goed begonnen in de RSB. Ons 7e team pakte gisterenavond een overwinning  6-2 in en tegen Dordrecht 5.  Ruud Kok , assistent materiaalman, schaker, teamleider, buschauffeur van de avond , 8e bord speler had een toveropstelling klaar voor deze avond.  In de speelzaal aan de Anna van Saksenstraat (wie is dat ook alweer  Gerrit ?)  pakten Jan Hendrik Leopold ,  Marcel Dirks , Robert Lecomte en jawel , ook Ruud Kok hele punten. Remises voor Marco van der Heijden, Fritz Dueller, Henk van der Velden en Stephen Kandane. Geen verlies en dat zien we natuurlijk graag.
Ik weet niet precies wat de weddenschappen qua flessen whiskey dit seizoen zijn met Ronald Damhuis, maar mocht het voor deze 1e overwinning zijn dan houden wij ons uiteraard aanbevolen.

3 opmerkingen:

Sascha zei

Van harte gefeliciteerd met de overwinning!!

Gerrit Boer zei

Anna vabn Saksen was de tweede vrouw van Willem van Oranje. Ze werd geboren op 23 december 1544 als dochter van keurvorst Maurits van Saksen en Agnes van Hessen, en was de enige erfgename. Op 25 december 1561 trouwt ze met onze vader des vaderlands en krijgt 5 kinderen bij hem, waaronder de latere opvolger van Willem I, prins Maurits. In 1571 wordt het huwelijk van Anna ontbonden wegens vermeende krankzinnigheid. Het was niet haar enige euvel, ze hield het graag met andere mannen, waaronder Jan Rubens, de vader van de beroemde schilder, van wie ze ook een kind kreeg. Na eenzame opsluiting in Meissen overleed ze in 1577, inderdaad krankzinnig (geworden).
Wie snapt waarom een straat naar haar werd genoemd?
O ja, natuurlijk gelukgewenst met dit fantastisch goede begin.

Peter dJ zei

Nou, niet zo zeer om Anna van Saksen zelf, maar omdat het in een wijk met naamsverwijzingen naar Willem de Zwijger en zijn familie ligt, kan het niet echt achterwege gehouden worden.