zaterdag 15 september 2012

Harde afstraffing in Zaandam

Wat een mooie seizoens opening had moeten worden, werd een dramatische middag. Tegen het gemiddeld laagste gerate team in competitie zou toch wel gewonnen kunnen / moeten worden zou je denken. Hoe anders liep het…

We misten enkele vaste krachten maar hier had ik tijdig sterke vervangers voor opgetrommeld in de vorm van Gijsbert en Carel. We begonnen ook voortvarend, Gijsbert won soepeltjes aan bord 3 in een typische Gijsbert partij. De zaak goed neerzetten en dan er doorheen knallen. Zelf kwam ik ook aardig uit de opening en naast me zag ik Filip al snel met zwart beter komen te staan.
Maar toen ging het al snel mis en vielen de CE- spelers 1 voor 1 om.
Nieuwe aanwinst Joris was al snel een kwaliteit achter gekomen, wist zijn tegenstander nog eventjes in verwarring te brengen, maar toen dat niet afdoende lukte kon de nul genoteerd worden.
Daarna werd Cor hard te grazen genomen over de f-lijn, zijn tegenstander had flinke druk op f7 en met een kleine combinatie werd de partij beslist. Bij Carel zag ik opeens een dame die omringd was door zwarte stukken en de uitgestoken hand van Carel bevestigde het dame verlies.
Bij Marc was inmiddels ook iets mis gegaan, hij had een eindspel T+L tegen D op het bord, dit wist hij nog een tijd te rekken maar uiteindelijk srond de 4-1 op het scorebord. Toen was het aan mij om het drama compleet te maken, na een goede stelling uit de opening niet agressief genoeg te hebben doorgezet kreeg ik uiteindelijk een remise staand toren eindspel op het bord, dit wist ik vakkundig in de tijdnood van mijn tegenstander te verliezen.
Gelukkig wisten daarna Angelique en Filip beiden nog een half punt te scoren, al zal Filip niet helemaal tevreden zijn gezien het partijverloop waar hij het betere van het spel had.

Eindstand 6-2 Auw!
Zaak om nu de wonden te likken en er vol tegenaan te gaan in de komende 8 finale wedstrijden.

Lendert
TL CE3

2 opmerkingen:

Sascha zei

Das balen.. Het gaat een zwaar seizoen worden zo. Succes de komende wedstrijden

Si Tumbuk zei

Filip niet helemaal tevreden: dat valt mee. De stelling was ondoorzichtig en om om het voordeel beslissend te maken bleek ik enkele idee├źn nodig te hebben die voor een prutser als ik moeilijk te vinden waren (achteraf met Fritz 12 is het natuurlijk altijd makkelijk). Tel daarbij op een tegenstander die taai bleef en onder druk niet knakte; al met al zou de winst dus niet verdiend zijn geweest.