dinsdag 8 februari 2011

Vierde team schudt Krimpen van zich af

Gisterenavond heeft ons vierde team in navolging van het vijfde team een fors gat weten te slaan met de concurrentie. Tegen concurrent Krimpen a/d IJssel 2 boekten wij zelfs onze grootste overwinning tot nu toe: 5,5-2,5. Hierdoor is het gat met de concurrentie 4 punten, met nog maar 2 ronden te gaan. RSB-bestuurslid Damhuis kan de whiskey zelf gaan nuttigen, en wij leggen de champagne vast koud!

Na een wat merkwaardige rit (ik haalde Krimpen en Nieuwerkerk bijna door elkaar, toen dat gecorrigeerd was stuurde de navigatie mij plotseling weer naar huis) kwamen we net op tijd aan, en zag alles eruit zoals je verwacht: de borden stonden klaar, zaal lekker op temperatuur, Erik niet op tijd. Een prima gevoel dus!

En dan de wedstrijd. Jesus Canedo was verbazingwekkend snel klaar met Hans van Nieuwenhuizen. De sympathieke voorzitter van Krimpen liet na 17 zetten mat in 1 toe. Jesus keek nog even rustig of er een snellere weg was naar de winst, maar besloot toch maar voor dit mat te gaan: 0-1 en een mooie opsteker. Helaas gaf Cees van Oosterom niet veel later een paard weg. Hij bleef knokken, maar een nederlaag was onafwendbaar. Vervolgens had ik de eer om de club weer op voorsprong te zetten. Mijn tegenstander Hans Ranft koos ervoor om een pion te offeren. Alternatief was een moeizaam te verdedigen stelling met slechte pionnenstructuur. Aan het einde van het middenspel won ik er nog 1, waarna het eindspel eenvoudig te winnen was.

Daarna werd het echt spannend: 4-4 hing op sommige momenten in de lucht, maar de kansen keerden snel. Ab bood in goede stelling remise aan, hij durfde het niet aan. Viktor speelde een extreem ingewikkelde partij met rare materiaalverhoudingen en kwam op gegeven moment kritiek te staan. In tijdnood echter had hij opeens een niet-te-stoppen vrijpion die de pot besliste! Aan 8 moest Robin helaas zijn eerste nederlaag incasseren. Geen schande na zo’n mooie reeks. Hij werd er langzaam afgedrukt door zijn secuur spelende tegenstander. Invaller Peter Kemner had op bord 1 tegen Greevenbosch een kwaliteit gegeven voor actief spel en vrijpion. Ik denk dat het allemaal vrij aardig klopte, want uiteindelijk kon zwart de dreigingen niet meer aan. Mooi puntje voor Kemner! Ten slotte speelde Erik vd Berg op bord 4 een op het eerste gezicht saaie schuifpartij. Beide spelers kwamen er niet doorheen. Maar toen gebeurde iets merkwaardigs: Erik bood remise aan, zijn tegenstander moest doorspelen gelet op de stand. Tot dat moment had Erik van alles geprobeerd, maar hij kwam er niet doorheen. Na deze afwijzing begon Erik ineens alles-of-niets te spelen: koning helemaal naar voren, pionnendoorbraak, tactische grappen, van alles! Je verwacht eigenlijk dat je tegenstander een winstpoging gaat doen als hij net remise afgeslagen heeft. Maar het leek net of Erik dacht: oke, je wilt geen remise, dan ga ik toch lekker een winstpoging doen! Het pakte goed uit, en het plan was ook prima. Gedurfd gespeeld van Erik die zo zijn eerste winstpartij van het seizoen pakte!

We staan er zo wel erg goed voor, gelijkspel tegen Ivoren Toren 3 in de volgende ronde is voldoende voor het kampioenschap. Maar tegen Ivoren Toren gaan we altijd voor de volle winst uiteraard. Verder complimenten voor de vereniging Krimpen a/d IJssel. Aan alles kun je zien dat de vereniging bloeit. Mooie zaal, veel leden, enkele jeugdtalenten, en wat leden met centjes. De juiste mix om uitgeroepen te worden tot op 1 na leukste vereniging van de Rotterdamse Schaakbond.

Gijsbert

Lees ook het verslag van Krimpen!

10 opmerkingen:

Sascha zei

Een puike prestatie van CE4.. komend seizoen de promotieklasse onveilig maken

Adri zei

Van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Als alles goed gaat zijn de doelstellingen voor volgend jaar rond en dat is handhaving voor het 4e in PK, 5e in 1K en 6e in 2K meer zit er denk ik niet in tenzij bij sterke aanwas. maar goed alweer een topjaar voor CE.

JCA zei

Laten het nu net Wilde Whiskey Weken zijn bij Galg en Galg!

Adri zei

Door alle verwikkelingen moet die Damhuis wel dronken zijn van moedeloosheid.

Ton zei

Proficiat heren! Met zulke invallers kan ik me met een gerust hart afmelden...

Anoniem zei

Benieuwd welke 2100+ spelers bij de keymatch van het 6e worden opgesteld.

Gerrit Boer zei

Welke sleutelwedstrijd van het zesde? We kijken steeds een (1) wedstrijd vooruit en dat is onze sleutelwedstrijd. We hebben er dus nog drie te gaan. Er is druk overleg welke IM we voor de laatste twee wedstrijden kunnen inkopen... Maar we vertrouwen toch het meest op onze eigen kracht.

PeterK zei

De wedstrijd tegen Rotterdam zal geen probleem zijn. De vaste basisspelers gaan er dan even naast en zeven invallers maken het af.

Anoniem zei

Jij hebt zeker al vrijgenomen Peter? Gijsbert

PeterK zei

Ja Gijsbert, ik zit aan bord vijf hoorde ik. Er wordt op elo ingedeeld.