maandag 14 februari 2011

Overschie te sterk voor het tweede

De wedstrijd tegen Overschie begon al een week voor de confrontatie afgelopen zaterdag. Gerard Kool had vooruit gespeeld en wist uiteindelijk met een benauwde remise weg te komen. Dat het niet makkelijk zou worden werd me toen al duidelijk. De opstelling was wat aangepast, Marc was naar bord 8 verhuisd wegens een beperkt vermogen van het zicht, dat belette hem echter niet om een vol punt te scoren. Maar helaas bleef het daar dan ook bij. Cor, invaller Jesus, en ikzelf speelden vrij snel achter elkaar wat rustige remises.
Dat we het zwaar zouden krijgen aan de topborden lag min of meer in de verwachting. Lennard aan bord 1 verloor eigenlijk vrij kansloos van Erik Brandenburg. Maurice echter bouwde een dijk van een stelling op tegen Henk Ochtman, kwam gewonnen te staan, deed een paar onnauwkeurige zetten waarna het remise stond, maar Maurice wou toch meer (ook gezien de stand op dat moment) forceerde en kreeg de deksel op de neus. Voor invaller Robin werd het geen droomdebuut in de KNSB op bord 6 trof hij een 2100 speler! Het eindspel van 2 torens tegen Robin’s dame ging verloren.
Zaak voor het tweede om nu te handhaven, de volgende ronde wacht kampioenskandidaat Voorschoten op ons wellicht dat er weer een stunt in zit zoals tegen ASC?

Lendert
Bekijk de foto's van Marcel Dirks van deze wedstrijd!

1 opmerking:

Sascha zei

Jammer jongens, over 3,5 week een herkansing tegen Voorschoten. Een stunt moet en kan er zeker inzitten. Anders helpt het 3e team jullie wel een handje.