woensdag 16 februari 2011

CE 6 volgt grote broers 5 en 4, en wint

Dinsdagavond speelden we in H.I. Ambacht tegen het tweede team van de schaakclub met dezelfde naam. We wonnen met 1,5 - 6,5. Damhuis kan de gereserveerde fles whisky voor de vijfde ronde zelf opdrinken.
Snel de borden langs:
1. Angelique won netjes van Kleinbloesem, een speler met een rating van ongeveer 100 punten meer. Ze won een kwaliteit en speelde de partij rustig uit.
2. Jan Hendrik Leopold had de pech op te moeten treden tegen de topscorer van de tegenstander, Aart Burggraaff, die hem het punt afhandig maakte. Het enige wat ik ervan meekreeg was dat J.H. een stuk achterkwam met te weinig compensatie in pionnen.
3. Andre Osinga sloeg twee maal remise af en won van Peusken die haast geen tijd meer over had.
4. De tegenstander van Eduard Smits, Klaas Bax, met een rating van 1708, offerde een stuk voor een aanval op de koningsstelling van Eduard. Of hij speelde het niet goed uit, of Eduard verdedigde koelbloedig en bekwaam, het resultaat was dat Eduard won.
5. Zelf won ik in het Schots gambiet op de achtste zet een stuk tegen een pion, en dacht vroeg klaar te zijn. Niets daarvan, ik was als een na laatste klaar, wel met winst. Tegenstander Jeroen van de Vlis bood heel lang bekwaam tegenstand, maar spelen met een stuk achter is wel een handicap.
6. Rinus van de Wetering had niet zoveel moeite met tegenstander Singewald. De materiele voorsprong werd uitgebouwd en voerde rechtlijnig tot winst.
7. Coen van Baren was de invaller voor Lennart Heijnen die verplichtingen voor zijn school had. Aan het eind had Coen vier pionnen tegen twee van de tegenstander, en beiden hadden een loper. Die lopers waren van ongelijke kleur, wat betekende dat remise onvermijdelijk was.
8. Piet van Dijk was als eerste klaar, met de winst die hij beloofd had. Prima partij dus, al heb ik er weinig van meegekregen.

We weten dat de zwaarste tegenstanders nog komen in de laatste twee rondes, maar voorlopig zitten we met 10 punten uit 5 wedstrijden op het promotiespoor.

De aanwezigheid van de supporters Marjolein Osinga en Adri Jumelet was hartverwarmend.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed gedaan.

Cor

JCA zei

Met ongekend gemak! Dat had ik toch niet verwacht... Dat wordt spannend de laatste twee ronden. Voor de thuiswedstrijd hebben wij van het Vijfde nog wel wat tips. De laatste wedstrijd (maar laten we niet op de zaken vooruitlopen) tegen een "door Whiskey op scherp gezet" Rotterdam...!? Misschien heeft iemand anders nog tips? (-;

Sascha zei

Gefeliciteerd!!

Ruud Kok zei

Het zesde team is weer één punt ingelopen. SO Rotterdam heeft vanavond met 5,5 - 2,5 gewonnen van eeuwig schaak. En dat heb ik vernomen van Angelique.

Anoniem zei

1 kratje bier en ik zal er voor zorgen dat jullie rustig kunnen slapen (geen B merk ),het vijfde heeft er zo beetje ook een kratje voor betaald . :))

Clement