zaterdag 18 september 2010

Jeugdteam wint eerste 2 wedstrijden

Het jeugdteam van Charlois heeft vandaag zijn eerste 2 wedstrijden gewonnen op het NK voor clubteams in de leeftijdscategorie A(t/m 20 jaar).Omdat wij vorig jaar de C(t/m 14 jaar)hadden gewonnen, mochten wij dit jaar uitkomen t/m 20 jaar zonder voorrondes te hoeven spelen.Wij hebben verreweg het jongste team:Roger,Marco en ik 14 jaar en Jan nog maar 13 jaar.De eerste wedstrijd speelden wij tegen Moira Domtoren.Ik speelde op bord 1 met wit tegen Hugo ten Hertog(2287).Na een lange partij werd het remise.Marco op bord 2 won gemakkelijk van Michel Kerkhof(1867), evenals Roger op bord 3 die Gavin Wallace(1640) geen kans liet.Jan speelde op bord 4 remise tegen Tycho Dijkhuis(1905).

De 2e ronde speelden we tegen Groningen.Ik speelde met zwart relatief snel remise tegen Milan Mostertman(2213).Een tactische remise zullen we maar zeggen.Marco speelde ook remise na een iets langere partij tegen Wesley Vermeulen(2187).Roger won knap van Ruben Slagter(2098).Hij stond eerst veel beter,gaf toen een stuk weg,maar wist uiteindelijk het volle punt toch nog binnen te slepen!Jan won gemakkelijk van Xander Mostertman(2023).

De eerste dag is prima verlopen maar er volgen nog 3 speeldagen.De toekomst zal leren of wij net als vorig jaar kampioen kunnen worden,hetzij nu t/m 20 jaar.

Julian

3 opmerkingen:

Sneeuwwitje zei

Goede start! Deze categorie is wel een heeeel stuk sterker. Het begin is er in elk geval, knap gedaan!

Si Tumbuk zei

Jongens, fenomenaal! We wisten dat jullie goed waren, maar er is een verschil tussen goed zijn en als 13- en 14-jarigen dit Groningen (in de leeftijdscategorie t/m 20 jaar!) te verslaan! En niet alleen dat: kijk ook eventjes naar de namen van het Groningse team! Als tweede wederom een compliment voor de schrijfstijl van Julian. Heel goed!

Anoniem zei

Kijk naar
http://www.r-s-b.nl/verslag2010/amforsrsb.html
19-09-10: Jeugd Charlois Europoort kan niet rekenen (door Ronald Damhuis) --- "En dan de jeugd van Charlois-E. Daar is bij de inschrijving kennelijk iets fout gegaan want deze knaapjes tellen gezamenlijk minder lentes dan Teun Koorevaar of Arjen Postma. En die moeten het opnemen tegen volwassenen t/m 20 jaar. Maar het ging ze verrassend goed af. Met twee keer 3-1 werd er gewonnen zodat ze nu aan kop gaan in de A-Meesterklasse. De volgende rondes zal het lastiger worden, zeker wanneer we vier 2300+ spelers in de opstellingen zien staan."
Leuk!!!