maandag 13 september 2010

4e Jose Tonoli toernooi

De start:

Met in mijn hoofd de herinnering aan vorig jaar, zoeken en laatste moment aankomst, was ik ruim op tijd vertrokken. Niet iedereen redde het om op tijd te zijn . Onze Arjan v/d Leij en Lennard de Boer kwamen ongeveer 2 minuten voor de vlag viel ( 1e ronde ) binnen. Arjan wist te winnen. Lennard bleek 2 maal ingedeeld te zijn en kwam daardoor goed weg. Al staat hij in de eindstand ook 2 maal. ( waaronder 0,5 punten ) Minder gelukkig was Erik van Doel die door zijn late aankomst een punt achterstand opliep.

Jan van Overdam begon uitstekend , 4 overwinningen waaronder een fm. Julian en Michel deden het ook goed. Uiteindelijk eindigden ze op 6,5 uit 9 een gedeeld 7e plaats. Jan en Julian wonnen een prijs ( 60 euro ).

Cor en Lennard werden met 5,5 punt gedeeld 31e , en haalden geen prijs. Lennard had natuurlijk nog kunnen opmerken dat hij zijn andere halve punt erbij wilde, om p 6 te komen !

Lendert van den Ouden speelde met 5 punten ook duidelijk onder zijn kunnen, al kon hij wel steeds laten zien dat hij toch wel erg goed had gestaan ! Ruimte tot verbetering zat.Dat Arjan van der Leij 5 punten haalde met een TPR van 1950 viel ook wat tegen. De 4,5 punt van Eduard waren goed voor een 75 euro ratingprijs!! TPR 1789. Goed gedaan. Angelique  4 punten TPR 1751 net buiten de prijzen? Hans van Calmthout had aan het einde steeds meer last van de warmte en de slechte lucht in de zaal en eindigde op 3 punten ( toch een verbetering van zijn snelschaakresultaat vrijdagavond )

Marjolein 2,5 net boven Ruud Kok 2 punten Ruud eindigde gelijk met Petra de vrouw van MIchel die al lang geen toernooi meer had gespeeld en verzuchtte dat ze beter had kunnen gaan winkelen.

Het toernooi werd niet gewonnen door de GM Jean Marc Degraeve die gedeeld 7e werd , maar wel won van Jan en van Michel. Ook niet door Erik die in de lijst op 7,5 uit 7 staat!! Hij speelde 1 remise en kreeg 1uit 2 reglementair. Eerste werd Larmuseau , Maarten  een 2277 die 8 uit 9 scoorde! Voor Erik en Thibaut Maenhout.

Verder viel op dat Julian ongeslagen bleef. Zijn broer net meer WP had en ook een net wat betere ratingprestatie 2364 om 2328.

http://www.goforgrandmaster.be/?lang=nl 

   een prima initiatief.  De  Belgische bond heeft een penningmeester die er met een 100.000 euro vandoor is , waar hebben wij dat in de RSB meer gehoord?

Het toernooi was  prima georganiseerd en onze spelers vermaakten zich prima , de catering was uitstekend met o.a. lekker broodjes en prima bier. Iedereen ging met een prijsje naar huis. De wegblijvers kunnen hopelijk volgend jaar een nieuwe poging wagen. Dank aan de organisatie metname Mieke en Walter Tonoli bedankt. Tot de volgende ontmoeting.

Cor

Geen opmerkingen: