woensdag 4 november 2009

Indeling groep 3 vrijdag a.s.

Het enige wat tot nog toe een beetje tegenvalt aan groep 3 is het feit dat er per speelavond helaas vaak een oneven aantal is. Toeval, maar vervelend en ditmaal is Coen van Baren het slachtoffer; hij is de enige die tot nog toe niet reserve heeft gestaan. Gelukkig hebben we een interessante saldocompetitie (de Passagecup); ik zou bijna willen zeggen dat deze nóg interessanter is dan groep 3! Hopelijk is Coen vrijdag beschikbaar voor deze cup; wie wil immers dat Marcel Dirks volgend jaar in groep 1 speelt? Bespaar uw club deze blamage! Dirks in groep 1, dat is nog slechter voor de naam van uw club dan Borst in de finale van het active chesstoernooi (hoewel we na mijn recente ervaringen tegen Jan jr voor dit laatste niet erg bang meer hoeven te zijn).
Er is maar één logische indeling voor groep 3 mogelijk, maar wát voor een! Langzamerhand lijkt zich een top-3 af te scheiden en inderdaad zijn dit drie spelers die in deze groep bovenin horen mee te spelen, maar wie goed naar de stand kijkt, ziet hoe buitengewoon spannend het nog altijd is. Bij iedere partij staat er iets op het spel! Smits kan zich bij winst op De Joode bijna gelijkwaardig noemen met laatstgenoemde; hij staat dan nog slechts een half puntje achter. Hetzelfde geldt voor Gerritse respectievelijk Zoetemeijer. Dus: wat goede klassering? Wat reputaties? Dat zullen we nog wel eens zien! Van de Wetering staat lager dan hij verdient en als het hem lukt het waar te maken tegen Boer, dan neemt hij een waardevolle stap in de richting van de goede kant van de degradatiestreep. Ik weet niet hoe het gaat aflopen, maar de Kermit de Kikkerzaal gaat hoe dan ook sidderen!

Smits-De Joode
vd Wetering-Boer
Gerritse-Zoetemeijer

5 opmerkingen:

PeterK zei

Ik begrijp hieruit dat na de prestatie (ahum) van het vierde de "Groene Hel" nu is vervangen door "Kermit de Kikker zaal"?

Si Tumbuk zei

Krek!

Gerrit Boer zei

Speelt Michiel Gerritse vanavond niet mee in CE 7? In dat geval is het wel een zware opgave hem ook nog een partij in groep 3 te laten spelen...

PeterK zei

Inmiddels blijkt in groep 2 Piet Verheij vrij te zijn i.v.m. afmelding Canedo, dus mocht er in groep 3 iemand overblijven dan wil Piet graag Passage-Cup spelen!

Si Tumbuk zei

Afgezien van het feit dat ik Michiel wel degelijk in staat acht met succes simultaan te spelen voor groep 3 en CE 7, heb ik geen tijdige afmelding gehad.
Goed, Van Barne speelt dan in principe tegen Zoetemeijer.