zondag 26 juli 2009

Coen van Baren swingt in Hellevoetsluis


Terwijl vele Rijnmonders dansten op de tropische muziek van het jaarlijkse zomercarnaval in Rotterdam, speelden de schaakvrienden Coen van Baren, Ruud Kok, Eduard Smits en zijn vriendin Ilse van Hoewijk bij Marcel Dirks thuis in Hellevoetsluis. De vrienden spelen wekelijks een schaakpartij tegen elkaar. Afgelopen zaterdag  mocht Marcel de gastheer zijn.
Eduard en Ilse net terug van vakantie uit Parijs, waren letterlijk en figuurlijk lief voor elkaar. De reis nog in de benen, speelden de troetelduifjes binnen 25 zetten  remise. Dat Ilse leuk kan schaken, is wel duidelijk omdat zij een week eerder al met een enorme strijdlust en passie Marcel ook op remise wist te houden.
Echte strijd kwam deze dag alleen van Coen. Dat Coen kan swingen - op het schaakbord dan- dat werd al snel duidelijk. Ruud zag alle hoeken van het figuurlijke schaakbord.
De schaakstukken gingen rond 4 uur 's middags terug in de doos. In Hellevoetsluis bleef het supergezellig. Onder 'quizmaster' Ruud Kok kwamen onnavolgbare gespreksonderwerpen aan bod waarbij Ruud liet blijken dat hij op vele terreinen thuis is. Een korte greep wat Ruud uit zijn mouw wist te schudden:
de juiste volgorde in gewicht van de edelgassen (stokpaardje van Eduard), straatnamen uit Spangen, de eerste koning van Belgiƫ, die volgens Ruud ook koning van Griekenland had kunnen worden, de route van buslijn 52, wanneer de eerste metro in Parijs reed, welk voorbehoedsmiddel qua percentage het veiligst is met de theoretische onderbouwing daarvan, enz.
Rond half 9 werd de gezellige dag afgesloten. Iedereen peinsend wat meer indruk maakte, de one-man show van Ruud Kok of de schaakpartij van Coen van Baren.
U kunt zelf oordelen.

Marcel Dirks



Geen opmerkingen: