vrijdag 17 juli 2009

CE'ers blijven goed presteren op het LCT

Met nog drie ronden te gaan heeft de luie (men kan immers ook even op de toernooiwebsite kijken) lezer van deze website recht op een tussentijdse berichtgeving betreffende de prestaties van de CE'ers op het LCT. In mijn vorige schrijven kon u al lezen dat niemand van ons echt reden had om ontevreden te zijn en dat er twee jeugdspelers waren die in zeer positieve zin opvielen. Hoe is de tussenevaluatie twee ronden later?

Sophia Thoma kon helaas geen potten breken tegen Hans Galjé (2154), die zoals ik al schreef in een eerder stadium ook van mij won. Nadien speelde ze remise tegen Frans Erwich (sr dus); mijn tegenstander van vanavond. Ze staat nu op 3 uit 6 met een prima TPR van 2121. Vanavon volgt de volgende test tegen DSC'er Martin Glimmerveen (2068).

Marco Kirana verloor van Igor Koene (2166) maar had nadien ogenschijnlijk weinig moeite met RAG de Graaff (2198). Hij staat nu op 3,5 uit 6 (TPR 2208) en moet vanavond tegen (diezelfde) Galjé, die, naar men logischerwijs zou zeggen, niet altijd maar alles kan blijven winnen.

Eveneens op 3,5 uit 6 staat Julian van Overdam, die de voorspelde tussensprint uitvoerde door 2 punten te halen tegen Vreburg (1945) en Van Putten (2250). Zijn TPR is 2145 en vanavond volgt de volgende test tegen Oscar van Veen (FM). Pikant, omdat Oscar van Ivoren Toren is en het zal interessant zijn te zien wat deze krachtmeting van talent tegen gearriveerde kracht in deze onderlinge Rotterdamse confrontatie op gaat leveren.

Onze eigen kleine Lasker, Jan van Overdam jr, deelde eerst het punt met Pietrow, die langzamerhand een punthoofd zal krijgen van alle jonkies die hij het hoofd moet bieden. In de tweede partij stond Jan volgens mij helemaal niet zo goed tegen Uthra (WFM, 2068), of ik moet het verkeerd hebben gezien, maar uiteindelijk was hij wél degene die aan het langste eind trok. Lasker is Lasker en Jan is Jan, boys will be boys......Jan is uiteindelijk bezig aan de progressie die in mijn verslag van het Haags weekendtoernooi (eind 2008) voorspelde.

Zelf kwam ik na een remise tegen Vesters (2078) en een regelmatige winst met zwart op Hellenbrerg (2074 FIDE, maar 2010 KNSB) op 3 uit 6 met een TPR van 2078. De vorm is terug na een tegenvallend pinkstertoernooi in Bussum en ik wil de stijgende lijn die tijdens het CE-zomertoernooi is ingezet, doortrekken in de laatste 3 ronden van dit toernooi en het aanstaande PK van de RSB. We gaan zien of dat zal lukken.

In de B-groep had Nancy Kirana na een remise tegen een 1800-speler een dompertje te verwerken tegen Renzo Ducarmon. Haar TPR is daardoor voorlopig wat lager dan verwacht, maar ze heeft in de komende 3 ronden nog alle kans zich te herstellen en je zult zien dat dat haar gaat lukken. Ze staat nu op 3 uit 6.

Angelique Osinga heeft zich inmiddels goed hersteld middels een winst en een remise; ze staat nu op 2,5 uit 6 (TPR 1606) en om de vraag te kunnen beantwoorden of ze tevreden zal zijn, zal veel afhangen van de komende 3 ronden, al zal niemand van haar kunnen afpakken dat het sowieso enorm leuk is om aan dit toernooi mee te doen.

2 opmerkingen:

Julian zei

ik dacht eerst ook dat Jan moest vechten voor remise tegen Uthra(2068),maar naderhand bleek dat Jan het juist gezien had en de hele tijd niet in gevaar was geweest.

Anoniem zei

Jan heeft van Marcel Schroer gewonnen en staat op 4.5,Julian heeft Oscar van Veen verslagen en staat ook op 4.5,Marco heeft gerimiseerd met Hans Galje en heeft 4,Sophia heeft verloren van Martin Glimmerveen en staat op 3 en Filip heeft gewonnen en staat op 4.