zaterdag 22 oktober 2011

Groep 3

Nou begrijp ik het allemaal niet meer..... Dacht ik aardig te kunnen "voorspellen", wat de uitslag van een partij zal worden. Maar gisteren bleek weer, hoe onvoorspelbaar schakende mensen kunnen zijn.

Wist Michiel Gerritse vorig week nog in een heroische partij Peter van Soest van zich te houden, gisteren streek hij tot mijn verbazing de witte vlag: Zhi Yang Fan heeft van hem gewonnen ! Klasse van Zhi Yang ! Dat betekent voor Michiel de 1e nederlaag van het seizoen. Zijn concurrenten zullen vast lekker in hun handen gewreven hebben.

Rinus van de Wetering heeft zijn uitglijder van vorig week goed gemaakt met de overwinning op Janus de Vries. Marjolein Osinga, die op het laatste moment toch ging schaken, en Henk van der Velden maakten er remise van. Peter van Soest won van Martin in 't Hout.

Eindelijk ziet Marco van der Heijden kans om in actie te komen. Of hij kan komen schaken hangt erg van de vraag, hoe vaak en hoe lang hij op zee is. CE is nou eenmaal een Rotterdamse club en dan loop je al gauw tegen deze dingen aan. Voor Stoffer Sprang is hij een maat te groot. Marco vertelde me ooit niets ervoor te voelen om onderaan in de stand te bengelen. Dat zegt dus heel wat over zijn ambities, maar ja, of hij tijd heeft om zich uit te leven, hangt erg van zijn werk af.

Lennart Heijnen blijft als een locomotief door razen: zijn 4e zege op een rij werd gisteren een feit, met Thomas Grolleman als slachtoffer. Met 4 uit 4 is hij de nieuwe koploper van Groep 3 geworden ! Jan Hendrik Leopold (2 partijen) en Marco van der Heijden (1 partij) hebben nog geen enkele punt ingeleverd en zijn op papier de gevaarlijkste concurrenten van Lennart, ook wat hun speelsterkte betreft.

3 opmerkingen:

Gerrit Boer zei

Peter, ik geniet wekelijks van je rake verslagen van de partijen in groep 3. Vrijdagavond was je zelf druk bezig met je partij tegen Tjerk Tinga. Ondanks dat geef je toch een goed beeld van de partijen in groep 3. Hoe lap je 'm dat? Wat je verslagen ook onderscheidt van die van de andere groepen, is dat je je nieuws vlot publiceert. Dat is klasse!

Sascha zei

het voordeel van peter is dat hij ook aanwezig is op de avond.

Maar zeker prettig dat er vlot een verslag wordt gemaakt!

Ga zo door Peter.

Adri zei

Het vorig seizoen wist ik al dat Peter als debutant website schrijver verborgen talenten die die nu tot volle ontplooiing komen.