zaterdag 15 oktober 2011

Groep 3

Gisteren waren er liefst 15 van 16 spelers van Groep 3 actief aanwezig ! 7 Spelers vormden samen CE-7, die het tegen Pionier-2 opnam (met Janus de Vries in hoofdrol; de rest laat ik aan teamleider Ruud Kok over).

Andere 8 spelers gingen elkaar bekampen. Op basis van grote verschillen in elo-ratingen (minimaal 300 elo-punten !) staan 3 uitslagen min of meer vast. Maar ja, we zijn allemaal mensen van vlees en bloed, weet je het weer ?! Jan Hendrik Leopold en Lennart Heijnen maakten geen fout: ze bleven de baas over Stoffer Sprang respectievelijk Martin in 't Hout. Maar Fritz Dueller liet zien, uit welk hout hij gesneden was. Vorig week verslikte Michiel Gerritse zich in Fritz (remise). Als men dat "zich verslikken" noemt, is Rinus van de Wetering als het ware door hem vergiftigd: Fritz wist hem met een 0 naar huis te sturen !!! Dat kwam volgens Fritz door niets anders dan jonge Jenever in te nemen...... Heeft hij een nieuw vorm van doping ontdekt ?!

Daarnaast vond een echte kraker plaats: Michiel Gerritse - Peter van Soest ! De inzet is beslist een promotieplaats, afgaand op hun speelsterkte. Peter kwam een volle toren voor te staan. Daarop speelde Michiel alles of niets: hij ontketende een felle aanval op de koning, die nog steeds in het midden stond. Peter wist zijn hoofd koel te houden en zou nog een paard (of toren) innemen, als Michiel "eindelijk" ophield met zijn plagerijen. Toen kwamen beiden in tijdnood..... Middels een aftrekschaak raakte Peter pardoes zijn dame kwijt. Even later kon hij door een fout van Michiel met een paardevork de dame van Michiel in de doos gooien (ook aftrekschaak), maar dat zag hij tot grote opluchting van DE sluwe vos van Charlois Europoort niet..... Na een harde, felle strijd moest uiteindelijk Peter de witte vlag hijsen, maar hij is eervol ten onder gegaan.

Dat belooft wat voor de vraag, wie straks naar Groep 2 zal mogen promoveren. Peter heeft bewezen een gevaarlijke tegenstander te zijn. Daar weten vooral Michiel en Rinus nu alles van. Ik zie promotiekandidaten als Jan Hendrik Leopold, Lennart Heijnen, Thao Nguyen, Marco van der Heijden, Marjolein Osinga en Henk van der Velden al zich wit wegtrekken, zodra ze in de Groene Hel binnenkomen en Peter met een brede grijns achter zijn stukken op een van hen zien te wachten........

Groetjes

Peter

Geen opmerkingen: