zaterdag 7 november 2009

Zie je wel?


Groep 3 is een slachthuis waarin de sterkste bisonstier niet veilig is. Ditmaal was het Gerrit Boer die de kracht van de zogenaamd mindere goden van de groep moest gevoelen: hij legde het af tegen Rinus vd Wetering, die zoals gezegd veel meer waard is dan zijn huidige klassering. Smits hield De Joode op remise en deed daarmee goede zaken in de subtop. Spekkoper was gisteravond derhalve Zoetemeijer, die als enige van de top-3 het volle pond wist binnen te halen; hij deed dat middels een winst op Van Baren. Coen moet nu oppassen dat hij niet onder het streepje komt, maar ook dit toont de kracht van deze groep.
Omdat Cor gisteravond vrij was, geef ik hier alvast de uitslagen van groep 1. Ook de uitslagen van groep 2 geef ik weer, maar over die van groep 4 beschik ik niet. Verslag van groep 2 en 4 volgen door de respectievelijke groepsleiders.
Tot slot nog een commentaar bij enoge opvallende uitslagen. Soerjadi wist verrassend Van Baarle te verschalken. Hij heeft duidelijk weer de stijgende lijn te pakken na zijn dip van 2 jaar terug. John zelf lijkt daarentegen nu een dipje te hebben; ongetwijfeld zal hij krachtig terugveren. Pellikaan blijft overtuigen: ditmaal middels een sterke partij met winst tegen Uitenbroek. Ik ben beienuwd waar dat gaan eindigen: zelf deed hij tot voor kort erg bescheiden over zijn kracht; hij moest er na jaren inactiviteit nog goed inkomen en zo, maar iedereen ziet onmiskenbaar zijn klasse.
De jeugdspelers hebben in groep 2 een grote speeltuin en in die speeltuin gebeuren veel dingen die ik niet had verwacht. Sophia blijkt het moeilijk te hebben; ik heb zelf kunnen zien hoe fors haar progressie was het afgelopen jaar en ik hoop en verwacht eigenlijk ook wel dat zij zich de komende maanden in deze groep gaat herstellen. Lennard den Boer heeft na zijn overwinning op ondergetekende weinig positief resultaat meer gehaald, al speelde hij bij vlagen erg sterk. Het moet ook gezegd dat hij een zwaar programma heeft gehad (gisteren bijvoorbeeld moest hij tegen Lendert vd Ouden) en dat ik verwacht dat ook hij zijn moeizame reeks zal ombuigen. De resultaten van deze jeugdspelers tonen eens temeer dat groep 2 geen Pietje-Pukgroep is; niemand hoeft op genade te rekenen. Des temeer indruk maken daarom de prestaties van Robin Lecomte. Hij blijft moeiteloos overeind in deze groep en heeft een plusscore tegen bovengemiddelde tegenstand. Gisteren snoepte hij Den Bleker het eerste halfje af. Let wel: hij had ook al remise gespeeld tegen vd Hooff en Borst en versloeg Van Oosterom en Den Boer; alleen Staal wist hem te verslaan! Ik zie ook dat het spelen op vrijdagavond soms nog wat lastig is voor hem, vooral als het later op de avond wordt. We gaan wat beleven als hij een jaartje verder is!

Groep 1:
Soerjadi-Van Baarle 1-0
Vredenborg-Boog remise
Dick de Wit-vd Leij remise
Pellikaan-Uitenbroek 1-0

Groep 2:
Van Malde-vd Laar 1-0
Borst-Overduin 1-0
Lecomte-Den Bleker remise
Thoma-Van Oosterom 0-1
Den Boer-vd Ouden 0-1

Smits-De Joode remise
vd Wetering-Boer 1-0
Van Baren-Zoetemeijer 0-1


De dochter van Marcel Dirks, Lorena (9 jaar) maakte gisterenavond een sfeerimpressie van onze clubavond, die HIER is te bekijken! Dank je wel Lorena, erg mooi gedaan!
(ook foto bovenaan: Lorena Dirks)

Geen opmerkingen: