zondag 1 november 2009

1e team verliest nipt!


Het 1e speelde gisteren tegen D.D (Discendo Discimus). D.D speelde vorig jaar nog 1e klasse en is met een gemiddelde van 2200 zeker een kampioenskandidaat!
Ook Charlois/Europoort heeft een gemiddelde van 2200, het verschil met D.D is dat wij de toekomst hebben en hun de ervaring!
Dus een kaskraker op het programma!
De wedstrijd begon wat ons betreft wat minder door afzegging van Marco Kirana.
Gelukkig hadden we Jan van Overdam al stand by zodat we het ene talent met het andere talent konden vervangen,dat is al een weelde op zich.
Ook onderweg ondervonden enkele auto's problemen. Mede daardoor hadden Andy en Eddy ongeveer een half uurtje tijdachterstand.

Dan de wedstrijd.
Jan van Overdam was als 1e klaar aan bord 8 kon hij met zwart tegen Jan Joost Lindner geen vuist maken! Met zwart gaf (of offerde) Jan een pion met onduidelijke compensatie.
Jan Joost die duidelijk in zijn nopjes was maakte het daarna gedegen af!
Daarna was het de beurt aan Eddy van Beers die liever niet tegen John van der Wiel wilde spelen maar uitgerekend juist tegen hem moest aantreden.
Omdat hij nu te laat was, was Eddy uiteindelijk toch blij met John omdat remise nu ook mocht! Eddy had wit en weet dat hij normaal dan voor de winst moet gaan.
John offerde een pion en kreeg daar nog net genoeg compensatie voor om remise veilig te stellen. Na overleg nam Eddy het remise aanbod van John aan.
Vlak daarna besloot Petar remise aan te bieden met zwart. Helaas werd dit niet in overleg gedaan zodat ik hem dit wel kwalijk neem! Ook hier dus remise.

3 partijen gespeeld 1 punt. De resterende borden staan dan als volgt Bord 1 Michel staat zeer goed, winst zou kunnen. Dick op 4 staat iets minder maar verbruikt veel tijd.remise of verlies. Andy staat goed tot gewonnen en dat geldt ook voor Julian. Good old Valery speelt zoals we van hem gewend zijn een solide partij met zwart en speelt dus remise. Een kleine winst is dus zeker een optie! Andy en Julian weten hun partijen inderdaad te winnen! Dan de familie de Wit. Die gister duidelijk problemen hadden om de juiste voortzetting te kiezen. Dick ploetert na zijn tijdnood tegen een verloren stelling en Michel dacht dat de 2 Torens sterker zouden zijn dan de Dame van zijn tegenstander. Helaas moet hij voor remise vechten maar ook dit gaat hem slecht af! Dick verliest inderdaad na verwoede poging om het tij te keren. En ook ik moest na iets te lang door te hebben gespeeld de partij gedesillusioneerd opgeven.

D.D 2209 - Charlois/ Europoort 2217
1. Blokhuis,E.M.(Edgar) 2290 Wit de,M.(Michel) 2294 1 - 0
2. Werksma,A.(Arie) 2246 Popovic,P.(Petar) 2496 ½ - ½
3. Wiel van der,J.T.H.(John) 2476 Beers van,E.(Eddy) 2333 ½ - ½
4. Egmond van,R.M.(Rogier) 2192 Wit de,D.(Dick) 2161 1 - 0
5. Dickhoff,R.(Ronald) 2103 Ooms,A.(Andy) 2282 0 - 1
6. Vistisen,L.M.(Lars) 2118 Maes,V.(Valery) 2115 ½ - ½
7. Monte,P.J.(Peter) 2077 Overdam van,J.(Julian) 2115 0 - 1
8. Lindner,J.J.(Jan-Joost) 2172 Overdam van,J. (Jr)(Jan) 1941 1 - 0

Michel

Tekeningen: Pia Sprong, waarvoor dank! (klik voor grotere versie!)

Geen opmerkingen: