zondag 22 november 2009

1e heeft vorm nog niet te pakken!


Na de nederlaag tegen D.D. waren we natuurlijk van plan om keihard terug te slaan tegen HWP Sas van Gent 2! Een team dat op papier duidelijk de mindere is, dus dat beloofde wat voor de stroom toeschouwers. En ze kregen waar voor hun geld.
Al snel stonden Eddy en Andy behoorlijk slecht, maar volgens kenners zat er wel een 5.5 - 2.5 overwinning in.
Toen een kenner terug kwam van zijn vaderlijke verplichtingen bleek dat Dick en Michel moesten winnen om de overwinning binnen te slepen, want Arjen had zijn goede positie ook al omgezet in verlies.
Waar ging het dan mis?

Eddy op 1 speelde de vergiftigde pion variant van het siciliaans. Een scherpe variant waar je toch wel wat finesse van moet weten! Eddy speelde deze variant tegen Jason Vandenberghe een jeugdspeler die zijn theorie al behoorlijk onder de knie had, want zover ik het zag werd Eddy overspeeld. Gelukkig overzien deze jonge honden wel eens wat en daardoor kon Eddy nog net de remisehaven bereiken, na eerst verloren te hebben gestaan! Oef zucht!
Ook Julian(bord 5)een van onze talenten had zijn dag niet, want na gedegen zijn tegenstander van het bord te hebben gespeeld maakte hij een bok in gewonnen stelling.
Alleen bij Julian kostte dit een vol punt!

Jan(bord 6) en Marco(bord 8) daarentegen speelden hun partij vakkundig naar winst!
Bord 2, Andy, had een zware middag, met wit is hij volgens mij niet echt in zijn spel gekomen. Hij werd langzaam maar zeker van het bord gezet.
Dus moesten Dick en Michel beiden winnen voor de teamoverwinning! Cor(het oudere broertje) had het goede voorbeeld al gegeven, maar we weten allemaal nog hoe het met de broers afliep bij D.D!
Zouden ze dit keer wel bestand zijn tegen de druk?
Dick wint inderdaad zijn partij! Ik zeg het niet graag(broers onder mekaar), maar puike partij!
Dan als laatste ondergetekende speelde het 3 tegen 2 dubbeltoren eindspel uitstekend tot winst. Hebben al die 20 jaar les ervaring aan de jeugd toch nut gehad!
En het moment dat de winst voor het oprapen ligt maak ik een bok(D.D. doemt op!!!),gelukkig heeft mijn tegenstander nog 30 seconden voor de rest van de partij, dus speelt hij het goed dan ram ik hem als nog door zijn vlag! Geen medelijden bij deze jongen! Match en bordpunten kunnen van belang zijn voor promotie of degradatie!
Gelukkig komt het niet zover, want ik doe het liever ook niet op die manier!
Het vervolg is weer volgens het boekje! Oef toch nog een zware bevalling maar de 2 matchpunten zijn binnen! 4.5 - 3.5

Foto: Lorena Dirks
Bekijk ook de sfeerimpressie van Lorena Dirks van deze middag!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's Lorena!

Peter dJ zei

Zo vader, zo dochter !