zondag 15 november 2009

CE wint overtuigend eerste internet match!


Het was superspannend vanavond, de eerste ronde in de gloednieuwe Internet Clubcompetitie van de KNSB ging voor ons van start. Er zijn in totaal 9 ronden zwitsers, iedere maand 1 tot juni 2010. In de eerste ronde troffen we SV De Toren uit Arnhem. Die kunnen aardig wat elo op de been brengen met o.a. Willy Hendriks (2428) en Theo Hommeles (2414), maar traden op internet vrij bescheiden aan met spelers uit hun tweede team, dat promotieklasse speelt bij de OSBO. Hoogste ratinghouder was Justin Gunther (1935). Verder speelden Fabio Bravo (1864), Steven Glasbeek (1815) en Mees van Osch (1826). Aan onze kant vier gelouterde internet schaakbeesten: Dick de Wit, Julian van Overdam, Lendert van den Ouden en Hans van Calmthout. Samen goed voor 26 miljoen internet-potjes, waarvan Dick er 24 miljoen voor zijn rekening neemt. De internetratings op Playchess zijn ook niet mals van deze boys: Dick – 2229, Julian – 2324 (bullet zelfs 2460!), Lendert – 2116 en Hans – 1757.

In de eerste ronde werd het nog een benauwde 2-2, met nederlagen voor Hans en Dick. daarna kwam de machine goed op gang en werd er vervolgens met 3-1, 3,5-0,5 en wederom 3-1 gewonnen! Eindstand dus 11,5-4,5 in ons voordeel. Julian en Lendert scoorden een geweldige en overtuigende 4 uit 4! Dick scoorde 3 uit 4 en Hans bleef in dit geweld helaas steken op 0,5 uit 4. de komende ronden gaan we kijken waar we staan tussen de vele sterke teams. Misschien zijn we een dark horse. Bij de (weinige?!) deelnemende teams trouwens ook Spijkenisse. Voor alle uitslagen zie deze pagina. En de echt fanatiekelingen kunnen ook nog even op hun gemak alle partijen naspelen en wel HIER. Ik zag tijdens de partijen aardig wat toeschouwers, waaronder Frank Hendriksma, Gerard Kool, Gijsbert Kamerman, Cor de Wit, reserve Marcel Dirks (waarvoor dank!), Roger Meng en Rick Ensering. Maar dat kan de volgende keer beter natuurlijk! Hoe meer publiek hoe leuker immers. Verder verliep alles organisatorisch o.l.v. wedstrijdleider Meneer Perkt redelijk goed, al bleek af en toe wel dat de software van Playchess nog een beetje in de Peppie en Kokkie fase zit.

Met dank aan de tegenstanders van SV De Toren voor de uiterst sportieve sessie!

Peter Kemner

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Was erg leuk om te volgen, als dit in schakend Nederland een beetje gaat leven kan het tot iets moois uitgroeien. Lendert en Julian speelden indrukwekkend goed.

Ruud zei

Ik heb het gisteravond helaas niet live kunnen volgen. De volgende ronde ben ik zeker van de partij. Proficiat in ieder geval!