zondag 27 november 2016

De interne competitie draait door

Hoewel veel spelers afgelopen vrijdag verhinderd waren door een RSB-wedstrijd van het vijfde en de KNSB-competitie van het eerst en tweede team werden toch enkele wedstrijden gespeeld in de interne competitie.

In groep 1 speelde Eduard Smits tegen Tjerk Tinga. Tjerk gaf een stuk weg, had toen geen poot meer om op te staan, en verloor. Marcel den Bleeker en Piet Verheij speelden tot het eindspel een gelijk opgaande strijd. Althans, zo leek het: allebei een toren en vier pionnen. De stelling van Marcel was echter superieur, waardoor hij twee pionnen kon winnen. Daarna won hij de partij op elegante wijze.

Ook in groep 2 werden twee partijen gespeeld. Pearl Uyttenhove won regelmatig, tegen Rik Wortman, waarbij Rik zich zeker niet af liet slachten. Hij komt tegen geroutineerde spelers nog net iets te kort. Marjolein Osinga moest het opnemen tegen de sterke Kees van Oosterom. Kees gaf haar weinig kansen en won zonder grote problemen. In groep 2 naderen we de voltooiing van de eerste helft van de competitie. Grote kanshebbers zijn nu Zhi Yang Fan en Kees van Oosterom. Zelf ben ik ook nog in de race, maar de kwaliteiten van de genoemde grote kanshebbers schat ik hoger in dan de mijne. Al speelt geluk natuurlijk ook een rol. En er zijn nog buitenstaanders!

Voor de standen raadplege men de website.

Gerrit Boer

Geen opmerkingen: