zondag 27 november 2016

Het Vijfde verliest de derby tegen RSR Ivoren Toren 3

Het begint een beetje eentonig te worden, maar het Vijfde heeft afgelopen vrijdag ook tegen RSR Ivoren Toren 3 het onderspit moeten delven. Onze concullega’s aan de Rechter Maasoever hadden weinig mededogen met ons en gingen er met de volle buit vandoor.

Onze sterspeler Zhi Yang Fan gaf aan bord 1 nog wel het goede voorbeeld. Tegen Michael Fung boekte hij met zwart een knappe zege.

André Osinga (bord 2) kwam er echter niet aan te pas tegen Lola den Dunnen en ook Coen van Baren (bord 3) en Jan Hendrik Leopold (bord 4) moesten hun meerdere erkennen in Dick Straathof en Bos Hoos. Coen had een iets op de tocht staande koning en Jan Hendrik moest in het middenspel een pion prijsgeven. Dat stelde zowel Coen als Jan Hendrik voor onoplosbare problemen.

Aan bord 5 behaalde Menno Brandenburg een halfje tegen oud-lid Herman van Malde. Menno deed verwoede pogingen Herman uit zijn favoriete opening te halen, maar het resultaat was dat Menno zelf in een voor hem relatief onbekend speltype terechtkwam. Het evenwicht werd echter niet verbroken en beide kemphanen schikten zich in een herhaling van zetten.

Gerrit Boer (bord 6) werd geconfronteerd met een klassiek loperoffer op h2. Gerrit zag het weliswaar aankomen, maar had het sterke vervolg, een kwaliteitsoffer op e3, onderschat. Gerrit wist een directe mataanval te voorkomen, maar de prijs was te hoog. Tegenstander Mark Beijen behaalde aanzienlijk materieel voordeel en hoewel Gerrit nog lang weerstand bood, stond de uitslag van de partij eigenlijk wel vast.

Patrick Arends speelde aan bord 7 dit keer een iets rustiger partij en de strijd leek lange tijd gelijk op te gaan. In de eindfase wist tegenstander Leo van Dongen echter zijn stukken agressief op te stellen en de verdediging van Patrick te breken.

Aan bord 8 speelde Lennart Heijnen een knappe remise tegen Paul Dekker. Paul had steeds het betere spel, maar Lennart hield zijn stelling onder controle.

Eindstand: 2 - 6.

Op donderdag 15 december a.s. spelen we de volgende wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV 1.

Geen opmerkingen: