zaterdag 24 november 2012

Groep 3

Da's toch knap van Ruud Kok, gisteravond ! Gisteravond moest hij als een dirigent optreden, maar ook als een octopus. Als wedstrijdleider ervoor zorgend, dat alle spelers (lees: spelers van CE-6, IJsselmonde-2 (die tegen elkaar een RSB-wedstrijd spelen), Rokado en Fianchetto (die tegen elkaar een RSB-bekerwedstrijd spelen)) een correcte, reglementaire wedstrijd kunnen spelen. Met zijn tentakels ertussendoor allerlei kleinere hand- en spandiensten verlenen. Dan moet je wel echt 8 tentakels hebben om ook nog een schaakpartij te gaan spelen. Zeker ALLE 8 om het ook nog te winnen !! Dit keer moest Martin in 't Hout eraan geloven. Klasse, Ruud !!

Vanmiddag zal Ruud zijn degens zijn tentakels weer moeten gebruiken, vrees ik. Tijdens, tussen thuiswedstrijden van CE-1, CE-2 en CE-3 ook nog een partij tegen lastige Coen van Baren spelen....

Elisabeth Heezen is onze nieuwe aanwinst in Groep 3 en ze heeft de smaak goed te pakken, geloof ik. Direct 5x achter elkaar een partij voor Groep 3 spelen. Dat kan geen andere Groep-3-speler haar nadoen (tot nu toe). Begon ze met 3 nederlagen (nou ja, 3, eigenlijk 2, maar haar nederlaag tegen Jan Hendrik Leopold telt "dubbel"), dat vlakte ze goed weg met 2 overwinningen achter elkaar. Vorig week wist de Benjamin de Nestor van het interne CE-schakersveld, Henk van der Velden, te verslaan. Gisteren was Fritz Dueller tegen Elisabeth kansloos !! Ze kwam tijdens een goed spel zelfs een volle stuk in een goede stelling voor te staan, waarop Fritz sportief het meteen opgaf in plaats van door te spelen, hopend op, loerend naar een (beginners)fout van Elisabeth.

Peter dJ

1 opmerking:

Peter dJ zei

Zaterdag had Ruud Kok met zwart de partij tegen Coen van Baren gewonnen !