woensdag 14 november 2012

Groep 3

Zo, het heeft in afgelopen dagen pijpestelen geregend, in vorm van afmeldingen, wel te verstaan..... Nu zijn er maar 3 spelers overgebleven:

Elisabeth Heezen - Henk van der Velden
Puur ter herinnering, Elisabeth heeft een afwijkend speeltempo: 1 uur bedenktijd per persoon + 20 seconden per zet (en dat geldt dit avond natuurlijk ook voor Henk).

Martin in 't Hout wordt (alweer) naar de Passage Cup verwezen.

Er wordt weer wat aangepast. Nee, dit keer geen nieuwe speler erbij, maar eerder een halve speler eraf..... Voor de aanvang van Groep 3 overwoog Jan Hendrik Leopold om volgens het Bonte systeem te gaan spelen. Om zijn prive-redenen kan hij hooguit 1x per 2 weken op de clubavond verschijnen. Maar daartussendoor kan hij tijdens zijn "geplande" clubavonden RSB-verplichtingen, last van zijn gezondheid, andere plannen of dergelijke hebben, zodat hij in praktijk nog minder vaak zal komen. Eerst hoefde het Bonte systeem niet, omdat Groep 3 toen slechts 7 spelers telde. Maar het is nu 10 geworden. Hij heeft al 2 partijen gespeeld. Er rest hem dus nog 16 partijen. Eenmaal per 2 weken, dus 32 weken nodig om alles te spelen. Maar dan heb ik het nog niet over clubavonden, dat hij toch niet kan komen. Met andere woorden, het is voor Jan Hendrik niet meer mogelijk om alle partijen te spelen. Daarom speelt hij nu weer volgens het Bonte-systeem, net als 2 seizoenen geleden. Het is mij bekend, dat niet alle Groep-3-spelers ermee blij zullen zijn, maar het is niet anders. Of Jan Hendrik zal ongeveer 50% van alle partijen spelen of hij speelt volgens het Bonte systeem. Dan kies ik voor het laatste optie, en Jan Hendrik ook.

De tussenstand heb ik inmiddels aangepast. Marjolein Osinga heeft dus 2-0 tegen hem gescoord en Elisabeth 0-2.

Peter dJ

Geen opmerkingen: