zaterdag 11 december 2010

Hakken in de regio…

Nou ja hakken…., de kop van dit verslag had beter blunderen in de regio kunnen heten, maar goed daar straks meer over.

Toen ik vanmiddag mij al slingerend de weg door de Biesbosch had gevonden, naar de prachtige accommodatie van de plaatselijke schaakclub de Regiohakkers bleek een groot deel van het team al gearriveerd. Ondanks dat we wat verzwakt waren, hadden we er goede hoop op dat het een mooie middag kon worden aangezien de Regiohakkers ook een aantal spelers misten.

De wedstrijd….

Marc sloeg al vrij snel aan het blunderen in zijn partij na eerst een erg sterke voorzetting in de opening gemist te hebben, de uitslag was vermoedelijk heel anders geweest als Marc deze zet gespeeld had. Zijn tegenstander en voormalig leerling liet deze kans niet onbenut en won daarna snel de partij. Daarna was het de beurt aan een Regiohakker om flink te blunderen, de beste man liep regelrecht in Maurice zijn openingsvalletje, spartelde nog wat, maar Maurice bracht het punt netjes binnen. Daarna verloor invaller John v/d Laar, een vervelend druk over de a-lijn op zijn stelling koste een pion en de partij. Hetzelfde lot onderging Sophia die ondanks haar nieuwe kapsel de vorm nog niet helemaal heeft gevonden, een pion werd verloren en met geen kans op tegenspel werd het een lange lijdensweg met een nul als gevolg.

Daarvoor had ik geremiseerd aan bord 1, tegen de ultra solide opstelling van mijn tegenstander wist ik niet veel te bereiken.

Tussenstand 3,5-1,5

Wie brachten de punten dan nog wel binnen? Invaller Gijsbert speelde net als de avond ervoor (in de KNSB-beker) wederom ijzersterk. Zijn tegenstander had erg veel tijd nodig om te voorkomen dat hij er door Gijsbert kansloos van afgedrukt zou worden. In tijdnood ging het alsnog mis er werd een kwaliteit gewonnen waarna de tegenstander kort daarna door de vlag ging.

Lennard speelde een erg ingewikkelde partij, het leek erop of hij dwars door de witte stelling ging, maar dat bleek nogal tegen te vallen, uiteindelijk werd de partij beslist in wederzijdse tijdnood waar Lennard de handigste bleek.

Helaas verloor Cor, in een stelling waar hij net een pion geofferd had voor sterke compensatie blunderde hij verschrikkelijk en ondanks de tijdnood wist zijn tegenstander het punt binnen te hengelen.

Zodoende een 4,5-3,5 nederlaag.

Met wederom een ongelukkige nederlaag speelt het tweede nu voor handhaving, hopelijk gaat het volgend kalenderjaar beter.

Lendert

(TL CE2)

2 opmerkingen:

Sascha zei

Hey Lendert, dat is zwaar klote. Jullie staan nog 5e, maar er komen nog een paar zware dobbers (komende wedstrijd tegen koploper).Het team heeft voldoende kwaliteit in huis om te handhaven, hopelijk wel compleet de volgende wedstrijd.

Anoniem zei

Hoi Sascha,

Idd. maar mooi dat jullie wel een matchpunt hebben binnen gesleept. En zodoende al redelijk veilig lijken te zijn, mocht er dan echt de nood aan de man komen voor het tweede, dan kan er altijd nog een beroep gedaan worden op enkele toppers uit het derde.

gr. Lendert